smör. salt, peppar. smör. Blanda crème fraiche, ägg salt och peppar. Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. Smörj 4 små portionsformar medsmör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader
Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda medsalt och peppar. Gör ett lager till ovanpå och toppa sedan med skivad potatis och smör
Smaka av medsalt och peppar. Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna
Blanda potatisen medsalt, peppar, timjan och smält smör. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda medsalt och peppar. Gör ett lager till ovanpå och toppa sedan med skivad potatis och smör
Smält smöret. Salt och peppar. Salta, peppra och strö över den resterande parmesanosten. Någon matlagning har det inte blivit idag men lördagens middag blev potatiskakor med ugnsstekta kycklingfiléer
Fräs några matskedar smör på en stekpanna och lägg i blandningen. Salt. Peppar. PACKA ihop det till en kaka och låt steka på på knapp medelvärme ca 20 min
- Stek baconen i smör. Bam så god middag det blev när det serverades ”potatiskaka” på tallriken. - Halvera potatisarna och riv dem grovt på rivjärn med snittytan mot rivjärnet
Vi började med en laxtoast som bestod av levainbröd, lax som M rökt i röken, senapsdressing med dill och honung i, rostade solrosfrön och lite grönsaker
Blanda med yoghurt och smaka av medsalt och peppar. Krydda med hälften av saltet och övriga kryddor. Vispa samman grädde, ägg och resten av saltet och häll över potatisen