Lägg i grädde, ost, vitlök och kryddor. Tänkte passa på att lägga ut potatiskakan som vi åt på nyårsafton när vi är uppe på hotellrummet och tar det lite lugnt
Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. 1 dl riven ost, gärna västerbottenost. Smörj 4 små portionsformar med smör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader. 1 dl riven ost, gärna västerbottenost
Vispa ihop ägg, mjölk, ost och kryddor. 1 dl riven ost. Skala och riv potatisen grovt strimla purjon, blanda potatis och purjo i en ugnsfast form, lättsmord
Eftersom potatiskakan innehåller ost är den knepig att göra helt mjölkfri. Laktosfri kan du göra den med lagrad ost och laktosfri yoghurt och laktosfritt smör
Toppa potatiskakanmed smakrik riven ost, ex-vis Kvibille cheddarost eller västerbottensost. Tag ut och toppa med riven ost och in i ugnen en stund igen
Sluta med riven ost. Blanda samman mjölet med havregryn och salt. Varva potatis, purjolök, hackade örter, riven ost och äggstanning i det förgräddade pajskalet