8 potatiskakor Ingredienser 500 g färskpotatis 1 st ägg 1 krm svartpeppar ½ tsk salt ½ st rödlök ½ knippa dill 200 g rökt eller färsk lax 3 msk smör- och eller rapsolja SKRIV UT RECEPTET
Vi började med en laxtoast som bestod av levainbröd, lax som M rökt i röken, senapsdressing med dill och honung i, rostade solrosfrön och lite grönsaker
Toppa frittatan med kallrökt lax, rödlök och dill. 180 gr kallrökt lax. Platta ut smeten till en potatiskaka och låt steka 2-3 minuter per sida (se tips nedan på att vända frittatan) eller tills den fått en gyllenbrun och krispig yta. 180 gr kallrökt lax
Av huvudrätterna var det främst de hemlagade köttbullarna som var mest omtyckta, men köttbullar är ju inte heller särskilt festligt egentligen, när man kan ha exempelvis gott viltkött som renfilé eller reninnanlår med chokladsås, potatisgratäng och brysselkål, alternativt tillbehören potatiskaka, portvinssås och svartrot, eller varför inte trattkantarellsås