Tag ut formen och lägg över korvskivorna. Grädda potatiskakan nästan färdig 30-35 min. Slå det sista av grädden över och grädda ytterligare 10 min så att korven får färg och osten smälter. 4-500 g falukorv. 1 kg potatis vitlökssalt peppar lite riven muskotnöt 200 g herrgårdsost 3-4 dl grädde eller gräddmjölk 4-500 g falukorv
Korv alltså. Här kommer ett finfint tips på en god potatiskaka som passar utmärkt till en fin köttbit. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Servera den med lingonsylt och ev stekt bacon, sidfläsk eller korv. Pröva den här frasiga potatiskakan med lök, den duger fint som ensamrätt med lingon och kanske råkost
Potatiskaka med västerbottensost8 port4 smördegsplattor1 påse riven västerbottenost (150g)10 potatisar1-2 vitlöksklyftor1 kruka persiljalite citronsaft3 salladslökarKoka potatisen. Forma blandningen till 8 små torn med hjälp av en liten metallform, en så kallad utstickare, eller rulla den till en fast korv med hjälp av smörpapper och skär sedan i bitar med vass kniv
Steve slog till med lammfile, stekt havskräfta och potatiskaka till huvudrätt och var helnöjd. Steve köpte en hotdog från den här kiosken som lär ska sälja öns bästa korvar
Våfflor, bröd, potatiskakor, vita bönor, korv - allt från någon stor fabrik eller vacuumförpackning. Att hitta hotell i Hong Kong var betydligt svårare än i Vietnam
Därefter en fin köttbit av vilt, en liten potatiskaka med chevre och en vinsås. Tveksamt om det slutat lyckligt men nått försök med korv samtidigt som jag svurit har jag gjort
Av huvudrätterna var det främst de hemlagade köttbullarna som var mest omtyckta, men köttbullar är ju inte heller särskilt festligt egentligen, när man kan ha exempelvis gott viltkött som renfilé eller reninnanlår med chokladsås, potatisgratäng och brysselkål, alternativt tillbehören potatiskaka, portvinssås och svartrot, eller varför inte trattkantarellsås