I skåne äts det mycket kokt potatis. mos, klyftor, stekt eller potatiskaka som vi gjorde. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
Eftersom grunden är kokt potatis är det inte absolut nödvändigt med en mjölig sort, som man vanligtvis använder när man gör potatisgratänger av olika slag
Får du kokt potatis över ibland. 8-10 kokta potatisar (ca 250 g), slarvigt mosade med en gaffel. (allt som är glutenfritt är inte fodmapfritt) 8-10 kokta potatisar
I alla fall inte att göra potatiskaka av men självklart som vanlig kokt potatis som tillbehör. Tidigare har jag serverat smörfräst grön sparris till kycklingen och potatiskakan men den här gången kunde jag inte låta bli att plocka åt mig av olika sorters tomater och göra en färgsprakande tomat- och rödlökssallad
Om du har överbliven kokt potatis kan du göra en liknande potatiskaka som i vårt recept. Pröva den här frasiga potatiskakan med lök, den duger fint som ensamrätt med lingon och kanske råkost
Om du inte har gammal potatis eller om du hellre vill använda färskpotatis kan du, i stället för att bryna en potatiskaka, lägga kokt skivad kall färskpotatis direkt i stekpannan eller i en form
Servera med tex pressad potatis, italiensk potatiskaka eller varför inte klyftpotatis. Till förrätt fick vi kokta rödbetor som skivats och toppats med en mycket god getost och rostad mandel
Kokt råris eller potatiskaka med. LEVER MED GRÄDDFIL. Kommer man någon gång över riktigt fin ungnötslever kan man försöka sig på den här rätten, som får en utsökt smakbrytning av äpple och senap i gräddfilssås
Kokt potatis och såsen som blir av marinaden eller kanske nån slags potatiskaka med någon sorts bearnaise och purjolök eller bakad potatis och pepparrotssmör, men najej… det låter lite för torrt