Potatiskaka kantareller lök recept

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Viltgryta med kantareller

Viltgryta med kantareller

Bryn köttet i smör tillsammans med löken, tillsätt kalvfond, senap och grädde låt koka ihop några minuter, blanda sedan i kantarellerna och smaka av med salt och peppar
Torskrygg med skogssvamp

Torskrygg med skogssvamp

Potatiskaka. Hacka vitlöken och schalottenlöken samt tärna palsternackan och rotsellerin. Blondera löken i en klick smör
Cono Sur Blogger competition 2015

Cono Sur Blogger competition 2015

Flädergravad lax med potatiskaka och bubbliga gurkkulor. Sandra och Linda ordnar med kantarellerna som ska vara till Kantarellrisotto med tryffel

Potatiskaka, kantareller & gruyere

Strimla löken tunt. ”Vad skulle du rekommendera för ost till en potatiskaka toppad med stekta kantareller

Amoz gömda kotletter.

Servera potatiskaka eller ris till. Krydda dem med vitlökspulver, svartpeppar och paprikapulver. Strimla paprika och lök och lägg runt köttet