Helstekt oxfilé inlindad i serranoskinka, potatiskaka, rödvinssås och chèvrekräm. Blanda socker och kanel på ett fat och doppa kanten försiktigt runtom (förbered gärna en bra stund innan så att det hinner stelna)
Potatiskaka med gräddfil, tångkaviar och hackad lök. Stekt äppelrasp med kanelyoghurt. Potatiskakan gör du enkelt genom att riva potatis (en per person om de är normalstora) och grädda lagom stora ”kakor” i lite olja eller smör (beroende på om du vill vara helt veganskt) i medelvarm stekpanna
Fräs frukten i margarinet, strö över råsocker och kanel. Tournedos med pepparssås och potatiskaka 12 propoints2 portioner400 gram OxfiléAnsa filén och bind upp fina bitar till två stora tornedos. Låt vila medans ni slutför allt, köttet stiger till ca 57 grader (medium rare)Potatiskaka 4 potatis1/2 gul lök2 msk parmesanost2 tsk flytande margarinSalt & pepparSkala potatis och riv grovt. Zabaionegratinerad rabarber & äpple 5 propoints2 portioner100 gram rabarber1/2 äpple1/2 dl råsocker1/2 msk margarin1 krm kanel1 äggula1/ dl torrt vitt vin1 msk sockerSkölj och skala rabarber och äpple. Tournedos med pepparssås och potatiskaka 12 propoints. Potatiskaka 4 potatis