En kall öl och flamin' hot cheeze doodles till kockan och jag är igång. Som om det inte vore nog blev det en västerbottengratinerad potatiskaka och snabbfräst grön sparris som tillbehör
Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Potatiskaka300 g fast potatis, skalad och fint skivad 300 g spetskål, grovt skuren 2 bananschalottenlökar, fint skivad 1 klyfta vitlök, finriven 100 g bladspenat 20 g parmesanost, finriven 3 ägg olivolja salt svartpeppar
Låt stå kallt. Grilla köttet ett par minuter på var sida och servera tillsammans med varm potatiskaka, picklad rödlök och en sallad (vi hade kiwi, jordgubbar och sharonfrukt)
Om man orkar kan man gärna skölja den med lite kallt vatten direkt efter avhällningen. Slå sedan dressingen över potatisen och låt denna kallna ytterligare
Potatiskaka. Riv potatisen grovt, lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. 1Potatiskaka6 potatisar, stora och fasta 0,5 gul lök 1 krm svartpeppar, grovmalen 1 krm vitpeppar, mald 0,5 tsk salt 2 msk smör 2 msk olja
Vi serverade potatiskaka och sockerärtor till. När smaken känns bra, red av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten för att såsen ska bli något simmig
Det här blev riktigt gott, en annorlunda variant på potatiskaka. Börja med potatiskakan. Lägg en potatiskaka i botten på en löstagbar springform(24cm). När man ska servera ta loss formen och skär 10 bitar med en vass kniv när kakan är kall
Om du inte har gammal potatis eller om du hellre vill använda färskpotatis kan du, i stället för att bryna en potatiskaka, lägga kokt skivad kall färskpotatis direkt i stekpannan eller i en form