Potatiskaka kött recept

Potatiskaka

Potatiskaka

stekt kött eller kyckling. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Gräddig potatiskaka

Gräddig potatiskaka

Njut av potatiskakan till kött-, kyckling- eller korvrätter. Skala och riv potatis och morot grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna
Potatiskaka med ägg och ost

Potatiskaka med ägg och ost

Riv/strimla potatis och lök, finstrimla purjon. Vispa ihop ägg och kruddor. Blanda allt. Fräs några matskedar smör på en stekpanna och lägg i blandningen
Kött, sås och potatis…

Kött, sås och potatis…

…eller hängmörad ryggbiff med vinkokta smålökar serverad med rödvinsås, potatiskaka och spenat för att vara exakt
Potatiskaka i långpanna

Potatiskaka i långpanna

Servera potatiskakan med valfritt tillbehör, ex-vis en god köttbit med bea, svamp- eller pepparsås. ) Nåväl, den strimlade jag ner och förvandlade till en köttgryta, (redd till ganska tjock konsistens)
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Servera med kött o rödvinsås. Magisk till oxfilé. 2 pers o två mindre lerformar. 6 potatisar möjlig sort. 100 g parmesan
Potatiskaka

Potatiskaka

Till varmrätt helstekte jag en bit innanlår av älgkalv och till köttet åt vi potatiskaka, balsamicosås och sallad på färska rödbetor
Potatiskaka med filodeg

Potatiskaka med filodeg

Det är vanligt att min fantasi tryter när det gäller maträtter och tillbehör, ofta när vi ska grilla har vi ju klart vad vi ska äta för kött (oftast älgkött) men sen har man ju några standardsåser som vi brukar göra, och/eller något kryddsmör
Potatiskaka med vildsvinsfilé och kantarellsås

Potatiskaka med vildsvinsfilé och kantarellsås

Vildsvinsköttet helstekte jag och skar i portionsbitar när köttet fortfarande var rosa i mitten. Till varmrätt på nyårsafton lagade jag en potatiskaka med vildsvinsfilé och kantareller som vi fått från mina föräldrar
Helstekt hjortfilé med potatiskaka

Helstekt hjortfilé med potatiskaka

Krydda och bryn köttet runt om. Låt den andra sidan steka på svag värme tills potatiskakan även på denna sida får en gyllene färg och är genombakad