1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här
Den här jättegoda potatiskakan blir ett perfekt tillbehör till framförallt fisk, men även till kött. Eftersom potatiskakan innehåller ost är den knepig att göra helt mjölkfri
Riv/strimla potatis och lök, finstrimla purjon. Vispa ihop ägg och kruddor. Blanda allt. Fräs några matskedar smör på en stekpanna och lägg i blandningen
Servera potatiskakan med valfritt tillbehör, ex-vis en god köttbit med bea, svamp- eller pepparsås. ) Nåväl, den strimlade jag ner och förvandlade till en köttgryta, (redd till ganska tjock konsistens)
Det är vanligt att min fantasi tryter när det gäller maträtter och tillbehör, ofta när vi ska grilla har vi ju klart vad vi ska äta för kött (oftast älgkött) men sen har man ju några standardsåser som vi brukar göra, och/eller något kryddsmör
Vildsvinsköttet helstekte jag och skar i portionsbitar när köttet fortfarande var rosa i mitten. Till varmrätt på nyårsafton lagade jag en potatiskaka med vildsvinsfilé och kantareller som vi fått från mina föräldrar
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Som om det inte vore nog blev det en västerbottengratinerad potatiskaka och snabbfräst grön sparris som tillbehör