Potatiskaka creme recept

1 Spara
Halv åtta hos Kim VI

Halv åtta hos Kim VI

En liten paus innan det var dags för lammrostbiff med portvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt
0 Spara
Försmak av påsken

Försmak av påsken

Lammytterfilé med potatiskaka, ugnsrostade tomater och chevrékräm. Både maken och jag har varit på äventyr i flera helger, så igår var första helgdagen på en månad som vi var hemma båda två
4 Spara
Out of order

Out of order

Blanda creme fraiche, senap och pepparrot till en kräm, smaka av med salt och peppar. Lättsaltad torskrygg med rödbetsrösti och pepparrotscreme600- 800 g torskrygg2 dl havssalt1 dl vitt vin2½ dl vatten2 dl purjolök, grovt hackad4 vitpepparkorn1 dl vetemjöl2 dl mjölk1 ägg1 tsk salt4 potatisar, finrivna4 rödbetor, finrivna2 msk smör2 dl creme fraiche1 tsk dijonsenap1 tsk riven pepparrotsaltvitpeppar1 morot, skuren i tunna strimlor½ purjolök, skuren i fina strimlor4 skivor bacon1. 2 dl creme fraiche
0 Spara
Vitlöksdoftande kyckling

Vitlöksdoftande kyckling

Lägg kycklingbrösten ett ugnssäkert fat och pressa över vitlöken. VITLÖKSDOFTANDE KYCKLING4 portioner2 pkt kycklingbröst à ca 350 g(eller vad som finns nu för tiden)3 vitlöksklyftor1 tsk salt1 krm svartpeppar2 dl lagrad riven ost, t ex Prästost4 dl crème fraîche1 hönsbuljongtärningTina kycklingbrösten och sätt ugnen 200 grader. Häll alltsammans över kycklingbrösten och stek i ugn ca 30 minuter. 2 pkt kycklingbröst ca 350 g(eller vad som finns nu för tiden)
0 Spara

Potatiskaka

 Vispa samman äggen med Crème Bonjour Cuisine. Strö över rikligt med hackad bladpersilja. Lägg dem i botten på en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 1 burk Crème Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter
1 Spara

Små rårakor med sik- eller löjrom

Jag gillar att steka dem som små plättar, små, tunna och frasiga och serverar dem gärna med sik- eller löjrom (även betydligt billigare ishavsrom fungerar alldeles utmärkt till), en klick crème fraîche och finhackad eller strimlad god lök – helst schalottenlök eller rödlök
Sökförslag och sidor