Äntligen är matlagarlustan på topp igen. Idag gick jag lös på en vegetarisk gryta med indiska smaker. Jag har funderat en del på de där färdiga burkarna med indiska såser ett tag men aldrig provat förrän idag
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 900 g potatis (gärna Cheriepotatis) 2 msk rapsolja 4 dl kokosmjölk alternativt halva mängden grönsaksbuljong 1 liten röd chili 1 msk riven färsk ingefära 3 msk grovhackad koriander salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
4-6 portioner potatisgryta. 4-6 portioner potatisgryta. Ca 6 st mellanstora potatisar. 400 g kokta bönor (valfri sort, som tex kidneybönor, vita bönor eller kikärtor)
Tärna potatis och korv i ungefär lika stora bitar och koka potatisen halvmjuk i egen kastrull. Bryn korven lätt i en gryta tillsammans med den skivade purjolöken