Ljuvlig vegetarisk curry med potatis och kikärter som serveras med halloumi och spenat. Receptet är från Lotta Lundgrens kokbok Om jag var din hemmafru
Skala potatisen och skär i mindre bitar, ca 1,5x1,5 cm. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll kokande vatten över de frysta ärtorna och låt stå en stund
När jag gick igenom mina bilder på datorn såg jag att jag helt missat att lägga upp receptet på den här magiska potatisgrytan, en helt perfekt vegetarisk gryta när man inte vill lägga ner hela kvällen på att få en god måltid
Hetta upp en traktörpanna och fräs curry och lök i olja och ha sedan i vattnet och kokosmjölken och lägg i potatisbitarna och låt sjuda i ca 15 minuter innan du har i blomkålsbuketterna och låt små- sjuda tills allt är klart
Jag älskar indisk mat. Det är ett jättebra kök för oss som är vegetarianer. Kan nog lugnt påstå att baljväxter smakar som allra bäst när de serveras på indiskt vis
Skölj linserna väl i flera vatten. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder
Antal portioner. 4 500 g potatis av fast sort 2 msk matolja 1 gul lök i 4 klyftor 3 skalade vitlöksklyftor 2 cm färsk ingefära, grovt hackad 1-2 grön chili i bitar 1 msk pressad citron 3 kryddnejlikor 1 lagerblad 2 hela kardemummakapslar 1 tsk gurkmeja 1 kanelstång salt 1 tsk garam masala färsk koriander• Skala, skär potatisarna i bitar
1. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber. 2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 3. Värm olja i en kastrull och fräs lök, potatis och broccoli i currypastan någon minut
Äta kött kanske är bra. men om man just läst "Äta djur" eller av annan anledning väljer vegetariskt är här ett recept på en finfin gul kokoscurry som får bruntråkiga linsgrytor och torra morotsbiffar att fly sin kos
För att de inte ska bli geggiga fyller man dem ofta med den här torra potatiscurryn, som innehåller stekta råa linser som blir härligt knapriga mot den mjuka potatisen