Tillsätt ost, äggulor, mjölk, grädde, smör, salt och peppar, och rör om till en krämig konsistens. 5 dl mjölk. 5 dl mjölk 1 dl grädde 2 msk smör salt vitpeppar Ugn. 1Fördela potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna
2 ½ dl mjölk. 2 ½ dl mjölk. Hej. Här kommer gårdagens bakverk. Potatisbakelser. Grymt goda och lite nostalgi över det hela då jag liksom många andra hade en mamma som brukade baka dessa då jag var liten
Tillsätt ost, äggulor, mjölk, grädde, smör, salt och peppar, och rör om till en krämig konsistens. Fördela potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna. 5 dl mjölk
Den har med sig mjölk, bröd, apoteksvaror och eventuellt starkare varor, ifall någon nu nyttjar det. En helt vanlig dag och en helt vanlig färd till byns enda shoppingcenter
En gammal favorit hos mig är dessa "Falska potatisbakelser". ReceptSätt ugnen på 200 grader4 ägg4,5 dl socker(vispas poröst)3 tsk bakpulver3 tsk vaniljsocker6 dl vetemjöl(blanda samman ovanstående torra ingredienser)200 gram smält smör2,5 dl mjölkRör försiktigt ner den torra blandningen och fyll sedan på med det smälta smöret och mjölken till en klumpfri smet. Recept2 ägg3 dl mjölk3 msk socker1 msk potatismjöl1 vaniljstångBlanda allt i en kastrull. 3 dl mjölk
Smält smöret och häll i mjölken, häll sedan ner det i äggblandningen. 2½ dl mjölk. Detta recept fick jag av en bekant, den 19 augusti 1990, alltså snart 21 år sedan