Potatisbakelse svamp recept

Potatisbakelser

Potatisbakelser

Hacka svampen och stek i fettet. Blanda i den rivna osten och svampröran. Blanda i den pressade vitlöken
Lax med svampsås och potatisbakelse

Lax med svampsås och potatisbakelse

Potatisbakelse. Stek svampen tills vätskan reducerats. 1Lax med svampsås. 6 dl grovhackad, rå blandsvamp. 1500g potatis
Mandelpotatisbakelse

Mandelpotatisbakelse

Ingredienser för 4 personer6-7 mandelpotatis (jag använde vanlig potatis)30 g torkad svamp eller 200 g färsk1 vitlöksklyfta1 tsk salt250 g riven västerbottenost1 krm svartpeppar2 smördegsplattor, frysta1 uppvispat ägg till penslingGör så härSkala och koka potatisen i saltat vatten. Hacka färsk svamp eller lägg torkad i blöt, i vatten så det täcker, ca 15 min. Fräs svampen 2-3 min. Blanda potatis, det mesta av osten, (spara 3/4 dl till gratinering), svamp, salt och peppar. Grädda potatisbakelserna, strax före servering, i nedre delen av ugnen 12-15 min tills de fått fin färg
Revansch på nyårsmiddagen

Revansch på nyårsmiddagen

så var det den goda lyxiga potatisbakelsen med smördeg baserad på riktigt smör, specialköpt från Picard, eftersom de har riktigt smör, inte margarin i sin deg

Yard - tapas på franska

Ovan en krämig burrata serverad med olivolja, basilika och bifftomat, en ljuvlig potatisbakelse och grillad aubergine
Kanske detta lockar till nyår

Kanske detta lockar till nyår

Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås. Svamp. potatisbakelserna ( jag uteslöt att lägga på potatisbakelserna eftersom
Lördagens middag

Lördagens middag

Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås. Svamp. Potatisbakelse. Blanda potatisen och det mesta av osten, svampen (som sagt svampen uteslöt jag) salt och peppar

Nä nu får det vara nog

Visst finns det potatisbakelser. Ägg , Grönt är skönt , Ren , svamp . med tekniken för ett tag. Jag har jobbat mer eller mindre dygnet runt med det de senaste veckorna

Potatisbakelse på viktväktarvis

Mjukfräs tärnad svamp och lök utan extra fett. 2 dl tärnad svamp champinjoner eller kantareller. Borsta potatisarna rena

Potatisbakelse med svampfyllning

Kyl ned potatisbakelsen. Skär svampen i bitar, finhacka lök och vitlök. Skiva potatisbakelsen i fyra tjocka skivor

Svamp och vin

Här får ni verktygen till hur svamp och vin ger magiska kombinationer. Svamp och vin kan ibland vara lite komplicerat men kombinationen kan också vara alldeles fantastisk