Ingredienser för 4 personer6-7 mandelpotatis (jag använde vanlig potatis)30 g torkad svamp eller 200 g färsk1 vitlöksklyfta1 tsk salt250 g riven västerbottenost1 krm svartpeppar2 smördegsplattor, frysta1 uppvispat ägg till penslingGör så härSkala och koka potatisen i saltat vatten. Hacka färsk svamp eller lägg torkad i blöt, i vatten så det täcker, ca 15 min. Fräs svampen 2-3 min. Blanda potatis, det mesta av osten, (spara 3/4 dl till gratinering), svamp, salt och peppar. Grädda potatisbakelserna, strax före servering, i nedre delen av ugnen 12-15 min tills de fått fin färg
så var det den goda lyxiga potatisbakelsen med smördeg baserad på riktigt smör, specialköpt från Picard, eftersom de har riktigt smör, inte margarin i sin deg
Potatisbakelse. Börja med att knapersteka svampen. Lägg upp rådjursfilé, potatisbakelse toppad med äppelcaesarsallad, och rödbets- och schalottenlökstorn på varma tallrikar
Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås. Svamp. Potatisbakelse. Blanda potatisen och det mesta av osten, svampen (som sagt svampen uteslöt jag) salt och peppar
Visst finns det potatisbakelser. Ägg , Grönt är skönt , Ren , svamp . med tekniken för ett tag. Jag har jobbat mer eller mindre dygnet runt med det de senaste veckorna
Lägg potatisbakelserna på varma tallrikar. Ansa och grovhacka svampen. Skeda över svamphacket. Fräs svamp, tomat, schalottenlök, bacon och timjan på låg värme i 1/2 msk olja i ca 3 minuter. 150 g skogssvamp
Här får ni verktygen till hur svamp och vin ger magiska kombinationer. Svamp och vin kan ibland vara lite komplicerat men kombinationen kan också vara alldeles fantastisk