Portvinsgele recept

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

* Ugn 225 grader. **Ugn 175 grader. Dela citronen och stoppa ena halvan i ”halsgropen”. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen
Hel kalkon i ugn

Hel kalkon i ugn

Sätt ugnen på 225 grader. Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Murkelsås. Låt de torkade murklorna ligga i blöt ca en timme. Koka dem sedan mjuka i ca 5 dl vatten, det tar ca 10-15 minuter
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

1 hel 4-5 kilos kalkon. 11 halv citron. 10,5 dl smält smör. 12 tsk salt. 10,5 tsk vitpeppar. 12 msk ljus soja eller någon tsk kinesisk soja
Grillat kycklinglår med Nordafrikasmak

Grillat kycklinglår med Nordafrikasmak

Dagens snabba lunchrätt när fantasin och ambitionen inte fanns. Peppra, salta och gnid in låret med Raz-el-Hanout, arabkryddan som är mycket aromatisk men snäll
Terrine på andlever

Terrine på andlever

Servera i tunna skivor med sautern- el portvinsgele och toast. Nu är det högsäsong för jakt på gräsand

Portvinsgelé över kycklinglevermousse

 Putsa kycklinglevrarna från hinnor och trådar. Torka dem på en kökshandduk. Fräs dem hastigt i en het stekpanna tillsammans med schalottenlök i en klick smör

Thanksgiving med Kalkon!

Kalkon har vi faktiskt inte provat på tidigare, annars har vi testat både struts, gås, vildand och jag vet inte allt

Hjortstek med risotto och portvinssky

Sätt ugnen på 175°. Lägg steken i en ugnssäker form. Salta och peppra steken runtom. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del
Kantarellsås

Kantarellsås

Häll av svampen och spara spadet. Skär ev svampen i mindre bitar. Låt fräsa i smör & rapsoljan. Strö över mjölet och rör om

kalkon

Smaka av med salt,peppar och portvin eller portvinsgele. Portvin/portvinsgele. Recept. Ingmarie G Regnér. lör, 2013-09-07 00

Peters Slottsstek

Förberedelser. Skala och skär löken i klyftor. Krydda köttet med salt och grovmalen vitpeppar. Knåda samman beurre manié av två teskedar smör och två teskedar vetemjöl