Jag använde mig av färsk lax som jag först delade i fyra portionsbitar (kryddade med salt och peppar) och sedan tärnade upp i små bitar, men det går minst lika bra med fryst portionslax
4 bitar portionslax a 125 gram. 4 bitar portionslax a 125 gram 1 liter vatten. Hallå där. Ja jag vet att jag blivit dålig på nya recept, men just nu testar jag lite 5
Jag använder mig av den frysta portionslaxen. Hallå måndag. Hoppas ni alla haft en bra helg. Att göra laxburgare är väldigt smidigt och lätt att tillaga
Ingredienser för 4 portioner4 fina laxfiléer, ca 600 gr (jag använde vanligt fryst portionslax)SaltSvartpeppar150 gr krämig vitlöksost med örter1/2 purjolök1 msk smör1 msk fiskfond eller ostronsås3 dl grädde2 knippar färsk sparris1 citronGör så härSätt ugnen på 175 grader
1 paket fryst portionslax (4 bitar). Min absoluta favoriträtt. Går alltid hem och smakar fantastiskt. Lax och spenat med en gräddig sås passar så bra ihop
4 bitar portionslax. Börja med rotfrukterna, skala och dela i godtyckliga bitar. Olja och salta dessa och in i ugnen i 20-25 min beroende på bitarnas storlekar i 180 grader
Laxen var portionslax som jag ringlade lite flytande smör/olja över, saltade och pepprade och lät gå färdig i ugnen på 175 grader tills inntertemp cirka 48-53 grader, (smaksak)