Mät upp de torra ingredienserna och blanda med fettet. Forma till en deg. Låt degen vila en kort stund innan du delar den i 8 bitar och trycker ut dem i folieformar av engångstyp
Att de görs i portionsformar är också ett plus då man får en lagom mängd och de är enkla att variera genom att ha bär, smaksatt grädde, vaniljglass eller vad man själv är sugen på till
V. i. t. l. ö. k. s. b. r. d. p. o. n. f. m. a. 1. 6. e. u. 2. 0. 5. @. 9. 4. I. g. å. h. v. ä. B. y. é. ,. c. D. j. H. L. 8. -. G. Ö. R. S. Å. Ä. T. F. (. ). 3. P. 7. –. K. /. E. A. M. +. ɑ. N. U. d l
Här kommer ett enkelt tips såhär i blåbärstider. Svärmor hade med sig massa härliga blåbär när hon var på besök igår så jag behövde komma på något smarrigt att använda dom till
Häll smeten i smorda ugnsfasta portionsformar. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret
Smöra två portionsformar som rymmer 2-3 dl och fördela smeten i de två formarna. God morgon. Idag ser det ut som att det är vinter igen med vitt på marken och snö som vräker ned (tur att vi ännu inte bytt vinterdäcken)
Skär eller tryck ut i 65 mm runda ringar eller en storlek som kan passa som botten till dina portionsformar (dvs som har samma mått som överkanten på skålen)