Portabello vitlök recept

Portabello grilled cheese

Portabello grilled cheese

4 200 g portabellosvamp 2 schalottenlökar 4 msk smör 1 riven vitlök 2 tsk hackad färsk timjan (2 tsk hackad timjan motsvarar 1/2 tsk torkad) 2 krm salt 3 msk färskost 200 g riven gruyère 8 skivor ljust toastbröd (gärna surdeg) smör till stekning Lägg till i inköpslistan
Vitlöksdoftande portabello fylld med spenat, vita bönor och pinjenötter

Vitlöksdoftande portabello fylld med spenat, vita bönor och pinjenötter

Finhacka löken och fräs på medelvärme i oljan tillsammans med pressad vitlök och timjan, ca 5 minuter.   3 st medelstora portabellosvampar, ca 70 g styck. 2 st vitlöksklyfta. Ingredienser 3 st medelstora portabellosvampar, ca 70 g styck Fyllning. 0,5 tsk liten gul lök 2 st vitlöksklyfta 1 msk färsk timjan 65 g färsk spenat 1 msk bladpersilja, hackad 100 g kokta vita bönor 0,5 tsk salt 1 tsk rapsolja Topping
Portabello med tomat och ricotta

Portabello med tomat och ricotta

4 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 400 g hela skalade tomater 1/2 dl vatten 1 msk tomatpuré 1/2 msk honung 2 msk balsamicovinäger salt och peppar 250 g portabellosvampar 500 g pappardelle persilja och vitlök 1 dl ricottaost 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ugnsbakad portabello med gruyère och hash browns

Ugnsbakad portabello med gruyère och hash browns

Skala och finhacka vitlök och addera till schalottenlöken i stekpannan. Ugnsbakad portabello. Blanda äggula, pressad vitlök, vitvinsvinäger, dijonsenap, salt och vitpeppar i en glas- eller plastskål
Portabello med couscoussallad

Portabello med couscoussallad

Hacka chilin, pressa vitlöken och riv det yttersta skalet av. 6 st portabellosvampar. 5 st vitlök. Sätt ugnen på grill
Grillad tonfisk med ingefära och vitlök

Grillad tonfisk med ingefära och vitlök

Portabello och halloumiburgare med café de parismajonnäs, rökt. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili
Slider med portabello och vårsallad

Slider med portabello och vårsallad

Koka upp grönsaksbuljong med timjan, lök, vitlök och rökt champinjon eller torkad svamp. Lägg ner portabello i en ugnsfast form eller kastrull och krydda med salt och svartpeppar
Tagliatelle med svamp och vitlök

Tagliatelle med svamp och vitlök

400 g blandad svamp (t ex trattkantareller, skogschampinjoner och portabello) 2 klyftor vitlök olivolja (till stekning) 400 g pasta (t ex tagliatelle) ca 2 droppar liquid smoke (rökarom) 3 äggulor 100 g parmesanost, riven salt peppar

Vitlöksdoftande grillad Portabello

Pressa eller finriv vitlöken och fördela i svampen. 1 portabello svamp. 1 vitlöksklyfta. 1 portabello svamp. 1 vitlöksklyfta smör
Spagetti med portabello och gorgonzola

Spagetti med portabello och gorgonzola

Fräs aubergine, sparris (utom topparna), svamp, soltorkade tomater och vitlök i olivolja några min, (tillsätt gärna lite av tomatoljan också)
Fylld gratinerad portabello

Fylld gratinerad portabello

Fylld gratinerad portabelloPortabello fylld med vitlök, persilja, pankoströbröd, parmesan och lite smör strösslade med pinjenötter serverad på en bädd av späd grönkål och ugnsbakade cocktailtomater