Portabello med mozzarella recept

Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.

Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.

6 portobellosvampar (eller stora champinjoner) 2 påsar riven mozzarellaost 3 msk röd pesto 1/2 dl finriven parmesanost salt och peppar 1/2 dl rostade pinjenötter ruccola Lägg svamparna med toppen nedåt i en oljad ugnssäker form och droppa över pesto. 2 påsar riven mozzarellaost
Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök

Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök

4 portabellosvampar, tunt skivade. 500 g mozzarella, urkramad och riven i bitar. Pizza 12 dl crème fraîche 4 portabellosvampar, tunt skivade 2 rödlökar, tunt skivad 500 g mozzarella, urkramad och riven i bitar 100 g rucolasallad 2 citroner, juicen olivolja
Gratinerad baconfylld portabello

Gratinerad baconfylld portabello

Toppa med rikligt med riven mozzarella. Skär bort foten på svampen och lägg dem med undersidan upp i en smord ungsfast form
Pizza Bianco med portabello och fikon

Pizza Bianco med portabello och fikon

I en pizza bianco skippar man tomatsåsen och har mozzarella som botten istället. Pizza Bianco medportabello och fikon är som en dröm i smaker
Quiche med svamp, mozzarella & pinjenötter

Quiche med svamp, mozzarella & pinjenötter

Plåten är definitivt en bra investering om man vill göra lite fler, mindre portionsbitar av denna undebart smakrika quiche med blandad svamp, mozzarella och pinjenötter
Vegetarisk nyårsmeny

Vegetarisk nyårsmeny

Ringla lite olivolja i en ugnsform och lägg portabellosvamparnamed botten uppåt i denna. Mozzarellagratineradportabello
Grönare nyårsmeny

Grönare nyårsmeny

Marinerad portabellomed spenat och mozzarella. Varmrätten, en fylld portabellosvamp, är verkligen superlyxig och supergod och något som även den inbitne köttälskaren kommer att älska
Premiumpizza med Grönkål & Salsiccia

Premiumpizza med Grönkål & Salsiccia

Jag gjorde för någon vecka sedan Premiumpizza medportabello och färska fikon och den pizzan fick verkligen in mig på nytt spår vad gäller pizza
Ljuvliga italienska knyten

Ljuvliga italienska knyten

Börja sedan med tomatsåsen. Fördela aubergine/svamp och mozzarellabitar i groparna på pastan. Stek auberginebitar eller svamp i en panna och krydda med salt och svartpeppar
Tips och Tricks för hur du gör bästa pizzan

Tips och Tricks för hur du gör bästa pizzan

tomatbas, portabello, taleggio, finhackad rödlök, ruccola, hasselnötter och rosmarin var gudomlig. Det första tipset jag verkligen vill trycka för är att bara hälla upp en burk med finkrossade tomater, röra ner olivolja och salt
Intervju med Peter Håkansson

Intervju med Peter Håkansson

Marinerad portabellomed vitlök, spenat och mozzarella ovanpå som toppas med grillad spetspaprika. Har aldrig tyckt det varit roligt med mat mer än att äta den men huxflux så var det bara mat som gällde
Middagar för lite mer än en vecka

Middagar för lite mer än en vecka

På nionde och sista dagen slår vi på stort och lagar portabelloburgare. Klipp isär mozzarella, och servera med peppar och basilika

Grillad portabello med mozzarella

Gillar man inte paprika kan man ersätta den med tomat. Vänd på svamparna, lägg i mozzarellan och sedan paprikafräset ovanpå