Skiva portabello-svamparna tunt och stek de i rapsolja, flytta över de till samma tallrik. Skiva gullöken så det blir lökringar, stek de i rapsolja och lite örtsalt
Finhacka löken och fräs på medelvärme i oljan tillsammans med pressad vitlök och timjan, ca 5 minuter. 3 st medelstora portabellosvampar, ca 70 g styck. 0,5 tsk liten gul lök. 2 st vitlöksklyfta. Ingredienser 3 st medelstora portabellosvampar, ca 70 g styck Fyllning. 0,5 tsk liten gul lök 2 st vitlöksklyfta 1 msk färsk timjan 65 g färsk spenat 1 msk bladpersilja, hackad 100 g kokta vita bönor 0,5 tsk salt 1 tsk rapsolja Topping
Stek bacon och löken i lite olivolja och lägg på svamparna. Portabello är inte en egen svampsort utan det är en brun kastanjechampinjon (vanligen kallad "skogschampinjon") som fått växa sig riktig stor
4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 gul lök 1 msk olja 3 dl arborioris 130 g svamp - och tryffelcrème 1 dl riven prästost Portabello 200 g portabellosvamp 1 msk olja 1 msk smör 1 vitlöksklyfta salt peppar 150 g haricots verts 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan
Koka upp grönsaksbuljong med timjan, lök, vitlök och rökt champinjon eller torkad svamp. Lägg ner portabello i en ugnsfast form eller kastrull och krydda med salt och svartpeppar
½ rödlök. Skiva svampen och löken och lägg ovanpå osten. ½ rödlök. 2 portabellosvampar. 2 portabellosvampar. Denna Meat-free Monday tänkte jag dela med mig av ett recept på en premiumpizza, alltså en lyxigare pizza, som jag fick hem ingredienser från Zeta till
Lägg potatisen på en plåt med blomkål, lök och paprikan, vänd allt med lite rapsolja. När de fått färg runt om lägg dem på indirekt värme med portabellon och låt allt gå klart, chévren på portabellon ska gärna få lite färg
Finhacka lök, vitlök och svamp och fräs i smöret, tillsatt timjan. Så det blev ravioli på portabello med buljong, rostad mandel, brynt haricote vertes, parmachips och riven parmesan