Portabello lök recept

Vitlöksdoftande portabello fylld med spenat, vita bönor och pinjenötter

Vitlöksdoftande portabello fylld med spenat, vita bönor och pinjenötter

Finhacka löken och fräs på medelvärme i oljan tillsammans med pressad vitlök och timjan, ca 5 minuter.   3 st medelstora portabellosvampar, ca 70 g styck. 0,5 tsk liten gul lök. 2 st vitlöksklyfta. Ingredienser 3 st medelstora portabellosvampar, ca 70 g styck Fyllning. 0,5 tsk liten gul lök 2 st vitlöksklyfta 1 msk färsk timjan 65 g färsk spenat 1 msk bladpersilja, hackad 100 g kokta vita bönor 0,5 tsk salt 1 tsk rapsolja Topping
Portabello stroganoff med ris och grönkål

Portabello stroganoff med ris och grönkål

Portabello stroganoff300 g portabellosvamp olja, till stekning 1 gul lök 100 g körsbärstomater 0,5 dl tomatpuré 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural 1 msk japansk soja 1 grönsaksbuljongtärning (vegansk) salt peppar
Små vegetariska portabellopizzor med lök, paprika och okra

Små vegetariska portabellopizzor med lök, paprika och okra

Vegetariska portabellopizzor. Fräs lök, vitlök och paprika lätt i ghee. 6 - 7 portabello (skär av fot och skrapa bort lameller, skölj). 1 hackad gul lök. 2 pressade vitlöksklyftor. 6 - 7 portabello. 1 hackad gul lök. 2 pressade vitlöksklyftor
Gratinerad baconfylld portabello

Gratinerad baconfylld portabello

Stek bacon och löken i lite olivolja och lägg på svamparna. Portabello är inte en egen svampsort utan det är en brun kastanjechampinjon (vanligen kallad "skogschampinjon") som fått växa sig riktig stor
Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 gul lök 1 msk olja 3 dl arborioris 130 g svamp - och tryffelcrème 1 dl riven prästost Portabello 200 g portabellosvamp 1 msk olja 1 msk smör 1 vitlöksklyfta salt peppar 150 g haricots verts 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan
Slider med portabello och vårsallad

Slider med portabello och vårsallad

Koka upp grönsaksbuljong med timjan, lök, vitlök och rökt champinjon eller torkad svamp. Lägg ner portabello i en ugnsfast form eller kastrull och krydda med salt och svartpeppar
Premiumpizza – Portabello & fikon

Premiumpizza – Portabello & fikon

½ rödlök. Skiva svampen och löken och lägg ovanpå osten. ½ rödlök. 2 portabellosvampar. 2 portabellosvampar. Denna Meat-free Monday tänkte jag dela med mig av ett recept på en premiumpizza, alltså en lyxigare pizza, som jag fick hem ingredienser från Zeta till
Ravioli på portabello

Ravioli på portabello

Finhacka lök, vitlök och svamp och fräs i smöret, tillsatt timjan. Så det blev ravioli på portabello med buljong, rostad mandel, brynt haricote vertes, parmachips och riven parmesan