Portabello citron recept

Misomarinerad portabello

Misomarinerad portabello

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Marinad 2 msk vit misopasta 1,5 msk farinsocker 1 msk sojasås 2,5 msk rapsolja 2 msk citronsaft 1 tsk citron(er) , endast skalet, rivet 4 st portabello , stora 50 gram ruccola 3 msk pistagenötter 1,5 msk olivolja 0 svartpeppar , efter smak 1 st citron(er) , 4 klyftor Köp receptet
Misomarinerad portabello

Misomarinerad portabello

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Marinad 2 msk vit misopasta 1,5 msk farinsocker 1 msk sojasås 2,5 msk rapsolja 2 msk citronsaft 1 tsk citron(er) , endast skalet, rivet 4 st portabello , stora 50 gram ruccola 3 msk pistagenötter 1,5 msk olivolja 0 svartpeppar , efter smak 1 st citron(er) , 4 klyftor Köp receptet
Portabello med couscoussallad

Portabello med couscoussallad

citronen. Vänd ned allt i couscousen, tillsätt saften från citronen, 3 msk olivolja och smaka av med salt och peppar. 6 st portabellosvampar. 1 st citron
Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök

Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök

4 portabellosvampar, tunt skivade. 2 citroner, juicen. Pizza 12 dl crème fraîche 4 portabellosvampar, tunt skivade 2 rödlökar, tunt skivad 500 g mozzarella, urkramad och riven i bitar 100 g rucolasallad 2 citroner, juicen olivolja
ljummen sallad med portabello och getost

ljummen sallad med portabello och getost

Jag brukar inte gilla citron i marinader och såser och liknande men i detta passade det jättebra. Salta och fördela citronskalet över svampen
Vegetarisk nyårsmeny

Vegetarisk nyårsmeny

Mozzarellagratinerad portabello. ½ citron, rivet skal. Ringla lite olivolja i en ugnsform och lägg portabellosvamparna med botten uppåt i denna
Ugnsbakad lax med yoghurtsås

Ugnsbakad lax med yoghurtsås

t ex shiitake och portabello. Blanda matlagningsyoghurt, citronsaft och flytande honung. saft från en halv citron
Guacamole på bondbönor

Guacamole på bondbönor

Krydda med rosmarin, salt och peppar, lägg på citron, ringla på olja. Mixa bönorna med pressad citron, yoghurt, vitlök, salt och peppar efter din egen smak
En hyllning till grisen

En hyllning till grisen

Grovriv portabello över fläsksidan. Varva i burk med citronskal, havsalt och gurka. 2 portabello svampar. 1 citron, endast skalet. 1 citron, endast skalet
Tryffelrisotto

Tryffelrisotto

Skiva portabellosvampen och stek den i lite smör, salta och peppra och lägg åt sidan. Rör i citronzest och parmesan när riset mjuknat
Halloumi & Portabelloburgare

Halloumi & Portabelloburgare

En skvätt tsk citronsaft (man kan ta lite vitvinsvinäger istället). Som ”bröd” använde jag stekta portabellosvampar
Bacon är alltid i säsong

Bacon är alltid i säsong

Portabello äggröra med bacon och kålrabbi. Stek i olivolja och avsluta med nyrivet citronskal och gräslök