100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt. glasyr2 dl florsocker ca 3 tsk vatten ev strössel, till garnering
I söndags var ungarna uttråkade och jag var sugen på att baka något varpå jag kom att tänka på USA och deras klassiska Poptarts – en mördegskaka som är fylld med sylt och dekorerad med glasyr och strössel
pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
De poptarts som jag gjorde i onsdags uppskattades verkligen av barnen. Själv tyckte jag faktiskt inte att de var så smarriga då själva degen inte smakade så mycket
Tror bestämt att det är min PR-vän som busar lite med mig men jag är inte den som gör en trogen bloggläsare besviken, så här kommer festliga amerikanska Poptarts med tuttifrutti strösslet på
Berry ice pops containing yogurt, berries and lemon. Distribute evenly berries between ice pop molds. Bärglass på pinne innehållande yoghurt, bär och citron
Och som om det inte vore nog så drog Mange fram en gammal barley wine från Eldridge Pope som tidigare gjorde just Thomas Hardy ("nuförtiden" är/var det O'Hanlons)