Ställ in det hela i ugnen under ständig uppsikt tills såsen och pommes duchessen får fin färg. 5 dl stark fiskbuljong1 msk smör1 msk mjöl4-5 dl vispgrädde75 g nyriven parmesan1 st äggula2 msk smörsaltDuchessepotatis. Tag såskastrullen av värmen och vispa i parmesan och äggulan och 1-2 msk smör. 75 g nyriven parmesan
Potatisklyftor, pommes frites och tomat eller en sallad. Jag ville fylla med svamp och gjorde den här varianten där crème fraiche binder ihop en röra med svamp, lök, parmesan och persilja
Ställ in det hela i ugnen under ständig uppsikt tills såsen och pommes duchessen får fin färg. 75 g nyriven parmesan. Tag såskastrullen av värmen och vispa i parmesan och äggulan och 1-2 msk smör. 75 g nyriven parmesan
Okej, sötpotatispommesen som serveras till finburgaren på restaurangen är kanske inte direkt hälsosamma men de slår ju de klassiska pommesen med hästlängder om du frågar mig
Det blir ofta olika sorters ris, couscous, pasta, kokt potatis, ugnsbakade grönsaker, stekta grönsaker, hasselbackspotatis, potatisklyftor/pommes stripes (av potatis eller sötpotatis), risotto eller liknande
Pommes frites eller klyftpotatis till vore också gott. denna vitlöks-och parmesankyckling. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat och strö parmesan över, men spara lite till senare