Pommes de terre recept

Purée de Ratte du Touquet de Joël Robuchon

Purée de Ratte du Touquet de Joël Robuchon

Incorporez les dés de beurre et remuez énergiquement. 1 kg depommesdeterre Ratte du Touquet. 1250 g de beurre. 125 cl de lait entier. 1COUPEZ le beurre en dés et gardez-le au réfrigérateur. 1PELEZ les Ratte du Touquet égouttées encore chaudes et passez-les au moulin à légumes avec la grille la plus fine au-dessus d’une casserole. 1DESSÉCHEZ la purée obtenue à feu très doux en la remuant avec une spatule en bois. 1DÉGUSTEZ la purée bien chaude
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

Purée dePommesdeTerre - Fransk potatispuré. Boeuf Bourgignon tillhör en av de franska kökets grundpelare, ett recept som finns i många varianter numera och som får betraktas vara tillhörande kategorin slow food, dvs inget man gör på vardagar
Frenchie

Frenchie

Pommesdeterre au gratin Provençale. Idag bestämde jag mig för att köra franskt. Min egen variant på en sydfransk klassiker där jag försökt minimera mängden mejeriprodukter för att komma undan så mycket som möjligt av laktos och transfetter
Frenchie

Frenchie

Pommesdeterre au gratin Provençale. Idag bestämde jag mig för att köra franskt. Min egen variant på en sydfransk klassiker där jag försökt minimera mängden mejeriprodukter för att komma undan så mycket som möjligt av laktos och transfetter
Pardon my french

Pardon my french

Filet de saumon grillé avec crème de raifort, pommesdeterre à la menthe et saladede pêches Saturn
Sommarspecial!

Sommarspecial!

Det är inte jag som är SVTs hungrige fransman. Jag tyckte faktiskt inte att den var toppengod. Hade föredragit Gran Chorizo från vegyness
Pommes de terre au gratin Provençale

Pommes de terre au gratin Provençale

Smält matfettet eller skär det i små bitar. Det får inte koka. Vispa gulorna tills de börjar tjockna. Häll cirka en tredjedel av såsen i bottnen av en smord ugnssäker form
Pommes de terre mirette.

Pommes de terre mirette.

Låt smöret smälta i en stekpanna på medelvärme. Ett alternativ till potatisgratäng. 6 portioner. 750 g fast potatis 150 g smör ½ dl koncentrerad kalvfond 60 g riven parmesanost salt & peppar Skala och skär potatisen i tändstickstunna strimlor