Incorporez les dés de beurre et remuez énergiquement. 1 kg depommesdeterre Ratte du Touquet. 1250 g de beurre. 125 cl de lait entier. 1COUPEZ le beurre en dés et gardez-le au réfrigérateur. 1PELEZ les Ratte du Touquet égouttées encore chaudes et passez-les au moulin à légumes avec la grille la plus fine au-dessus d’une casserole. 1DESSÉCHEZ la purée obtenue à feu très doux en la remuant avec une spatule en bois. 1DÉGUSTEZ la purée bien chaude
Purée dePommesdeTerre - Fransk potatispuré. Boeuf Bourgignon tillhör en av de franska kökets grundpelare, ett recept som finns i många varianter numera och som får betraktas vara tillhörande kategorin slow food, dvs inget man gör på vardagar
Pommesdeterre au gratin Provençale. Idag bestämde jag mig för att köra franskt. Min egen variant på en sydfransk klassiker där jag försökt minimera mängden mejeriprodukter för att komma undan så mycket som möjligt av laktos och transfetter
Pommesdeterre au gratin Provençale. Idag bestämde jag mig för att köra franskt. Min egen variant på en sydfransk klassiker där jag försökt minimera mängden mejeriprodukter för att komma undan så mycket som möjligt av laktos och transfetter
Smält matfettet eller skär det i små bitar. Det får inte koka. Vispa gulorna tills de börjar tjockna. Häll cirka en tredjedel av såsen i bottnen av en smord ugnssäker form
Låt smöret smälta i en stekpanna på medelvärme. Ett alternativ till potatisgratäng. 6 portioner. 750 g fast potatis 150 g smör ½ dl koncentrerad kalvfond 60 g riven parmesanost salt & peppar Skala och skär potatisen i tändstickstunna strimlor
Le prochain plat sur le menu est filet d'élan grillé avec confiture de baie (Hippophaë rhamnoides), des sorbes marinée, des choux de Bruxelles légèrement cuits et despommesdeterre grillés