Pommes frites gör jag själv genom att köpa bakpotatis och skära i stavar. Är jag riktigt lat och sugen på en bit kött så är detta perfekt en lördagkväll
4 st bakpotatis(ar). Skala potatisarna och skär i stavar – ca 1x1 cm i diameter. Lägg stavarna i kallt vatten 10 min för att få bort överflödig stärkelse
Pommes. Tvätta och skär potatisen i pommesfritesstora stänger. Sprid ut pommesfritsen på plåten så att de inte ligger emot varandra och salta efter smak
Pommes. ca 8 bakpotatisar, eller flera små. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
1Pommes frites2 bakpotatis 1,5 l vatten 0,5 msk ättiksprit 12 % 4 dl frityrolja salt. Piri piri-kyckling2 hel kyckling, små och delade på hälften 100 g smör 2 klyfta vitlök (stora) 1 tsk kinesisk soja salt peppar piri piri sås (finns i välsorterade matbutiker)
Pommes frites. Blanda örterna med flingsaltet och strö det på den nyfriterade pommes friten. Skär upp oxfilén och servera den med pommes friten, bearnaisesåsen, tomaterna och picklad rödlök