1,2 kg rensade, repade, röda vinbär500 g rensade, renskurna jordgubbar1 l vatten2 kanelstänger½ vaniljstång1 stort, torkat pomeransskal5 - 6 dl rårörsockerLägg bär och vatten i en rymlig kastrull tillsammans med kanelstänger, den snittade och urskrapade vaniljstången och pomeransskalet
2 tsk pomerans eller brödkrydda. 2 tsk pomerans eller brödkrydda. Nybakade frallor är ju aldrig fel, och nu när hösten är här passar det ju utmärkt att mysa till det med
1 tsk mald pomerans. 1 tsk mald pomerans. Pepparkakor (LCHF). Efter en hel del testande så har jag nu kommit på ett pepparkaksrecept som smakar ljuvligt jul
Gräddsås2 dl grädde1msk cointreauköttsaft från den färdiga uppskurna ankanKoka ihop på medelvärme under omrörning till lagom konsistens, smaka av och tillsätt ev lite saltKryddmix1 kanelstång1 bit pomerans3 hela kryddnejlikor1 msk farinsocker1 tsk hel svartpepparmixa i kryddkvarnSugarsnaps200 g färska sugarsnapsÅngkoka sugarsnaps i 5-10 minuter tills det känns lagom krispigaAnkbrösten och kryddmixen är taget ur "Paul grillar" av Paul Svensson 2 ankbröst á. 1 bit pomerans