Jag fick ett infall och eftersom jag gillar både cheesisar och polkagris så slog jag två goda flugor i en smäll och resultatet blev en mycket god Polkagris Cheesecake
Lite röd färgpasta och vips så blev vanliga marshmallows transformerade till polkagrismarsmallows. Polkagris Marshmallows9 st gelatinblad140 + 200 g vatten450 g strösocker7 g glukos2 stora äggvitor1 tsk vaniljsocker eller fröna från ½ vaniljstångmaizena + florsocker att tossa godiset iBlötlägg gelatinet i 140 g kallt vatten
Blanda socker och vatten i en hög gryta (ca 3 l). Låt blandningen stå en stund så att sockret smälter. Rör sedan upp sockret från botten och låt sockerlagen koka upp
Jag gjorde polkagris ganache. Jag gjorde polkagris ganache. Häll sedan i krossade polkagrisar. Detta är det ända recept på själva macron marängen som jag faktiskt lyckats riktigt bra med
Jag hade bakat en cheesecake med polkagris och en botten med digestive blandat med pepparkakor. Häll upp grädden i en skål/bunke tillsammans med krossade polkagrisar så att den får suga åt sig smaken av dem
Senast idag fick jag med mig en påse Polkagrisskum (tror jag att de heter) hem från affären. Passande nog låg de brevid Tomteskumet och, tja, polkagrisar är ju det bästa jag vet så förhoppningarna på det här godiset är skyhöga
Äta lite polkagrisar kanske. Polkagrisar. Polkagrisen, denna älskade klassiker. Jag ska verkligen inte komma och påstå att jag någonsin gett mig på att försöka göra egna polkagrisar, nej, det lämnar jag till experterna i Gränna
Vrid massan och dra ut den till långa korvar och klipp av små polkagrisar. Är man riktigt avancerad kan man även färga en del av massan grön och på så sätt få trefärgade polkagrisar
Nu anser ju jag att polkagrisar är en delikatess året runt, inte bara till vinter och jul. Men jag får alltid lite vintriga vibbar när jag just bakar med polkagrisar
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums