I vår sallad umgicks rucola med lövtunna skivor av rå polkabeta och fänkål (mandolin, säger jag bara, it's the shit), rivna bitar av dill samt en tjock dressing med senap och balsamvinäger
Jag och Lars tar gärna ugnsbakade rödbetor och polkabetor, medan barnen hellre kör på pasta. Finhacka löken och blanda den med färs, senap, grädde och ägg
Blanda bönor med olja, senap, äpplejuice och persilja. 8 rödbetor (blanda gärna med gul och polkabetor). 1 msk fransk senap. 8 rödbetor (blanda gärna med gul och polkabetor). 1 msk fransk senap
Senapsvinägrett. Vispa ihop olja med balsamvinäger och senap till en slät konsistens. Mari Bergman och Mia Troberg Elonq 400 g Polkabetor. 5 msk Senap Grovkornig
Det är inte alla som har tillgång till ramslök så som vi har på Gotland men man kan ta och göra om denna till en örtmajonnäs, senapsmajonnäs, chilimajonnäs eller vad man nu kan komma på och har tillgång till
Lägg upp på tallrikar och servera biffen ovanpå med skivade polkabetor och citronklyftor. Blanda färsen i en bunke med ägg, salt, peppar och senap till en smidig färs
Späd därefter med grädden och klicka i de båda senapssorterna, låt sjuda ett par tre minuter. Därefter reduceras ett par dl av buljongen, spädes med grädde och 1,5 msk var av osötad fransk senap och en grovkornig stark honungssenap, skyn skummas upp före serveringen. 2 st polkabetor. 5 msk fransk senap. 5 msk honungssenap