Garnera med persiljan och den stekta svampen. Persilja till garnering. 4 polkabetor. Börja med att finhacka den löken och stek den på medelvärme i en tjockbottnad kastrull
Originalreceptet, som jag hittade här, består bara av linser och gula betor, och så ingefära, mint och cilantro (typ persilja) Det är säkert också gott, men dels glömde jag bort att köpa örterna, dels hade en ny version redan ploppat upp i mitt huvud
5 små polkabetor (rödbetor eller gulbetor om man hellre vill ha de). 5 tsk torkad persilja. Koka polkabetorna i ca 35 min. 5 små polkabetor (rödbetor eller gulbetor om man hellre vill ha de). 5 tsk torkad persilja
På vårt paket stod det "Farfars ekologiska polkabetor" men betorna var minsann blekt gula under skalet och farfar hade lämnat polkaränderna annorstädes
Blanda bönor med olja, senap, äpplejuice och persilja. 8 rödbetor (blanda gärna med gul och polkabetor). 2 msk hackad persilja. 8 rödbetor (blanda gärna med gul och polkabetor). 2 msk hackad persilja
Vänd ner persiljan. 400 g polkabetor. 4 msk strimlad färsk persilja. 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ca 600 g oxfilé i skivor 1 msk rosépeppar 1 msk torkad grönpeppar ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Glaserade betor 400 g polkabetor 400 g gulbetor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk honung 1 msk färskpressad citronsaft 4 msk strimlad färsk persilja Krispig ostronskivling 200 g ostronskivling 2 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar Vispat örtsmör 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök 1 msk dijonsenap