Av misstag fick jag med mig en getost med gräslök i hem istället för en vanlig, men det var ett riktigt lyckat misstag för den milda smaken fräschade upp rätten
400 g polkabetor. 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ca 600 g oxfilé i skivor 1 msk rosépeppar 1 msk torkad grönpeppar ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Glaserade betor 400 g polkabetor 400 g gulbetor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk honung 1 msk färskpressad citronsaft 4 msk strimlad färsk persilja Krispig ostronskivling 200 g ostronskivling 2 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar Vispat örtsmör 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök 1 msk dijonsenap
Matjessterrin med Polkabetor. Finhacka schalottenlök och gräslök. Skala, kärna ur och klyfta päronen, stek dem lätt tillsammans med polkabetorna i smör eller olja till de mjuknat
Blanda samman ost, pepparrot, lök och gräslök. 2 polkabetor, kokta och tärnade. 1 knippe gräslök, hackat. 2 polkabetor, kokta och tärnade. 1 knippe gräslök, hackat. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten minst 5 minuter Blanda samman ost, pepparrot, lök och gräslök
Nypa gräslök. Ta ut stekpanna från ugnen, ta ca 1 tesked av hackad gräslök och en tesked av basilika och rör i betorna, gör plats i mitten, lägg torsken i panna med citron skiva ovanpå