Sallad med krispiga grönsaker och dill. I vår sallad umgicks rucola med lövtunna skivor av rå polkabeta och fänkål (mandolin, säger jag bara, it's the shit), rivna bitar av dill samt en tjock dressing med senap och balsamvinäger
Skala polkabetorna och hyvla dem tunt på mandolin. RIMMAD SKREI, BLOMKÅLSPURÉ, BETOR & SYRLIG DILLSÅS. Skeda över sås och garnera med rödbetor, polkabetor, blomkålssmulor och blomkålsblad
Dillsmöret. Lägg den grovhackade dillen och det rumsvarma smöret i en mixerskål. 100 g polkabetor eller valfria rotfrukter. 1 dl dill hackad. 100 g polkabetor eller valfria rotfrukter 100 g morötter 2 msk olivolja 0,5 tsk salt Kräm. 100 g smör 1 dl dill hackad 1 st citron skal 0,5 tsk salt Skriv ut
Vänd ner lax och dill. 1½ dl hackad dill. 1dill och ev skivade polkabetorSätt ugnen på 200 grader. 1Garnera med färsk spenat, tärnad kallrökt lax, dill och ev skivade polkabetor
På vårt paket stod det "Farfars ekologiska polkabetor" men betorna var minsann blekt gula under skalet och farfar hade lämnat polkaränderna annorstädes
Det går även bra att vispa ner lite dill också – det är inte alls dumt. Tips inför nyår, de är toppen med små lyxiga rätter, gärna med lite färg och många moment
Sota den straxt innan servering Dillmajonnäs. Plocka dillen från den kraftigaste stjälken. Mixa spenat och dill med rapsolja i en krukmixer, tills du har en grön och fin olja
Finhacka och tillsätt dillen. Tillagning. 1. Vacker betsallad. Skala betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare