Blanda saft, citron, olja, salt och peppar. 300 g polkabetor. 1 msk pressad citron. Skala betorna och hyvla eller skiva dem mycket tunt, helst på mandolin
Pressa över citronsaften och koka ur eventuell smak från stekpannan med lite vatten. Servera kycklingen med de ugnsrostade betorna och dekorera med de råskivade polkabetorna samt mangold
I den där fantastiska butiken jag pratade om igår hittade jag det jag länge sökt, polkabetor. Så det fick bli en kycklingsallad med färdiggrillad kyckling, för ärligt talat – den utklassar nästintill all kyckling som tillagas själv – serverat med en mix av godsaker och toppat med fetaost, pistagenötter och marinerade polkabetor
DU BEHÖVERGlutenfria wraps, jag använde dom här, finns på välsorterade matbutiker i glutenfria hyllan Avokado Jordgubbar Blandad sallad Polkabeta Hampafrön Groddar Broccoli Stekt ägg kryddat med örtsalt, peppar och chiliflakesLite olivolja, citron, salt och pepparGÖR SÅ HÄRFyll wrapen med valfria ingredienser, förslagsvis dom jag nämnt ovan
Pressa några droppar citronsaft över äppelskiv-orna så att de inte mörknar. Pressa resten av citronsaften ner i en skål och tillsätt olja, vinäger, dijonsenap, honung, salt och peppar
Dock brukar polkabetor tappa sin fina färg när de tillagas vilket gör att de är allra tjusigast råa. ) Vit- och gulbetor bakades i småformar och toppades med syrlig citron, salt fetaost och krispiga pumpafrön
Med brysselkål och polkabetor. Och där låg liksom både polkabetor och brysselkål som snart hade gjort sitt, vilket vanligtvis är problemet när man köper en påse rotfrukter
10,5 citron. 12 polkabetor. Lägg i en skål och häll på 2 msk olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt. Avsluta med solrosfrön, 4 msk olivolja, några droppar citronsaft, salt och peppar
Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med bitar av nashipäron (med eller utan skal), pinjenötter, rucola och basilika