Häll i lite av den varma buljongen och rör. Skär polkabetorna i små klyftor och lägg i en skål. När riset sugit upp vätskan, häll i mer buljong allt eftersom tills riset är klart
Häll på buljongen och rödvinet. 1 liter kalvbuljong. 4 polkabetor. Lammstek. Sätt ugnen på 130 grader. Rulla ut lammsteken på en skärbräda, salta och peppra inuti
Till det serverade jag gröna ärtor och kokta polkabetor. När det stekts och fått lite färg, tillsätt, grädde, creme fraiche, buljong, kryddor, bearnaisesås och pressa i vitlök
Lägg i linser, vatten och buljong. 1-2 rödbetor/polkabetor eller 1/3 squash (detta går att skippa). 1 1/2 grönsaks/kycklingbuljongtärning. 1-2 rödbetor/polkabetor eller 1/3 squash (detta går att skippa). 1 1/2 grönsaks/kycklingbuljongtärning
Smaka av grytan och tillsätt mer vin, buljong eller örter om du vill. Rör ner tomatpuré, rödvin och grönsaksbuljong och låt sjuda på låg värme i 20 minuter. 8 st små rödbetor , skalade och skurna i klyftor (vi använde polkabetor). 5 dl grönsaksbuljong
- Gratinerade polkabetor på polentabädd. 7,5 dl vatten + 2 msk buljong. Koka upp 7,5 dl vatten med 2 msk grönsaksbuljong. 2 msk buljong. 2 msk grönsaksbuljong
Koka upp vattnet tillsammans med buljongen. Lägg på kycklingen och häll över buljongen. (Jag hade polkabetor som jag förkokade i ca 10 minuter). 1 hönsbuljongtärning. 1 hönsbuljongtärning 1 msk torkad timjan
Pilgrimsmussla(Hitra), tryffel, primörägg & buljonger. Igår var det så äntligen dax, besöket på Frantzen/Lindberg som jag fick i 40 års present skulle äntligen bli av