Polkabetor buljong recept

Risotto med polkabetor i balsamicoglaze

Risotto med polkabetor i balsamicoglaze

Häll i lite av den varma buljongen och rör. Skär polkabetorna i små klyftor och lägg i en skål. När riset sugit upp vätskan, häll i mer buljong allt eftersom tills riset är klart

Valborgsmeny

röd-,gul-, eller polkabetor). Slå på vin och hälften av hönsbuljongen, låt svälla på låg värme under lock
Lammstek med primörer & tryffelsmör

Lammstek med primörer & tryffelsmör

Häll på buljongen och rödvinet. 1 liter kalvbuljong. 4 polkabetor. Lammstek. Sätt ugnen på 130 grader. Rulla ut lammsteken på en skärbräda, salta och peppra inuti

höstig middag

Jag kom hem med en massa gott, bland annat polkabetor som helt klart är världens snyggaste rotsak. lite grönsaksbuljongpulver eller ½ tärning
En ny variant av något gott.

En ny variant av något gott.

Till det serverade jag gröna ärtor och kokta polkabetor. När det stekts och fått lite färg, tillsätt, grädde, creme fraiche, buljong, kryddor, bearnaisesås och pressa i vitlök
Recept: Het linssoppa

Recept: Het linssoppa

Lägg i linser, vatten och buljong. 1-2 rödbetor/polkabetor eller 1/3 squash (detta går att skippa). 1 1/2 grönsaks/kycklingbuljongtärning. 1-2 rödbetor/polkabetor eller 1/3 squash (detta går att skippa). 1 1/2 grönsaks/kycklingbuljongtärning

Rödbetsbourguignon

Smaka av grytan och tillsätt mer vin, buljong eller örter om du vill. Rör ner tomatpuré, rödvin och grönsaksbuljong och låt sjuda på låg värme i 20 minuter. 8 st små rödbetor , skalade och skurna i klyftor (vi använde polkabetor). 5 dl grönsaksbuljong
Kyckling med rotfrukter i form

Kyckling med rotfrukter i form

Koka upp vattnet tillsammans med buljongen. Lägg på kycklingen och häll över buljongen. (Jag hade polkabetor som jag förkokade i ca 10 minuter). 1 hönsbuljongtärning. 1 hönsbuljongtärning 1 msk torkad timjan

Helgtips deluxe

Häll på vinet på grönsakerna, sedan buljongen och lagerbladen. 7 rödbetor, 2 gula lökar, 2 morötter, ca 2,5 dl riven vitkål, 2-3 lagerblad, 1kött- eller grönsaksbuljong, 3msk god olja, 1msk vinäger, 1kruka persilja, 1,5-2dl vatten, 1dl vin (kan uteslutas), gräddfil till servering
Choklad & rödbetskaka

Choklad & rödbetskaka

Förra inlägget, polkabetorna har ätits som godis och de röda har använts mycket i sallader men också som här,  i kakor

Frantzen/Lindberg

Pilgrimsmussla(Hitra), tryffel, primörägg & buljonger. Igår var det så äntligen dax, besöket på Frantzen/Lindberg som jag fick i 40 års present skulle äntligen bli av