Pocherat ägg recept

Pocherade ägg

Pocherade ägg

Såhär inför påsk så kan man kanske pochera lite ägg. Men först får ni receptet på hur man gör pocherade ägg
Pocherat ägg – recept

Pocherat ägg – recept

Knäck i äggen med jämna mellanrum i ättikslagen. Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem i isvattnet
Ägg Benedict – pocherat ägg med hollandaisesås

Ägg Benedict – pocherat ägg med hollandaisesås

Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för ägg benedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Pocherade ägg

Pocherade ägg

Knäck äggen ett i taget i en kopp. Sänk koppen till vattenytan och låt ägget försiktigt glida ner i vatten
POCHERAT ÄGG MED HOLLANDAISESÅS

POCHERAT ÄGG MED HOLLANDAISESÅS

ja, kanske inte till en redig grötfrukost, men till pocheratägg och hemmagjord hollandaise blir det en fullträff

Vardagslyx: pocherat ägg

Ett pocheratägg är den optimala vardagslyxen. Pochera kommer av franska poche, som betyder ficka – när du pocherar ett ägglägger sig gulan som i en ficka
Pocherat ägg med stekta kantareller

Pocherat ägg med stekta kantareller

Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna med ägget och strö persilja och parmesanost över
Pocherat ägg med finstrimlad morotssallad

Pocherat ägg med finstrimlad morotssallad

Pocheratägg med en finstrimlad morotssallad. Det här kan man nästan se som en variant på min bacon- och äggsallad och den följer samma teori som den, nämligen att till en lös äggula behöver man något som bryter igenom och gör den mindre mäktig
Pocherade ägg med lax och citronsås

Pocherade ägg med lax och citronsås

Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Knäck äggen i 4 koppar. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg
Pocherade ägg.

Pocherade ägg.

Pocherade ägg. Att göra pocherade ägg är lite kul, för egentligen är det inte svårt alls, men många blir ofta imponerade av det
Pocherade ägg med ramslök

Pocherade ägg med ramslök

Knäck äggen ett i sänder i en liten skål och häll det knäckta ägget i det sjudande vattnet. Servera äggen på lite av spenatkrämen med knaprigt bacon och bröd