Lägg piggvarsfilén i en kastrull med kallt vatten och lite salt. Tag bort skinnet på piggvarsfilén med hjälp av två gafflar eller dessertskedar, lägg upp portionen på varm tallrik och servera med potatisen och hollandaisen bredvid
Bena ur piggvaren och pochera fileerna i vinet, ca 4 minuter. 300 g piggvar med ben/portion. 300 g piggvar med ben/portion 1 flaska oekat vitt vin 3 bananschalottenlökar 1 kruka timjan 8 dl grädde 2 gurkor 2 krukor körvel salt maizenaredning 100 g smör
Piggvarpocherad till 42 grader med stekt spindelkrabba, Sorranabönor stuvade i rostad rödpaprikacréme serveras med syrlig mandelgrädde, chorizofett, persiljeskott & stekt Lardo di Colonnata
Helt perfekt stekt piggvar, gäddfärsen var också jättebra. Jag och mina två föredetta kollegor insåg att vi var lediga en eftermiddag alla tre, och bestämde oss för att göra någonting vi länge pratat om, att besöka Edsbacka Krog, Sveriges enda Restaurang med två stjärnor i Guide Michelin