Pocherad piggvar recept

Pocherad ryggfilé av piggvar med senapshollandaise

Pocherad ryggfilé av piggvar med senapshollandaise

Lägg piggvarsfilén i en kastrull med kallt vatten och lite salt. Tag bort skinnet på piggvarsfilén med hjälp av två gafflar eller dessertskedar, lägg upp portionen på varm tallrik och servera med potatisen och hollandaisen bredvid
Pocherad piggvar med vitvinsås och körvelsvängd gurka

Pocherad piggvar med vitvinsås och körvelsvängd gurka

Bena ur piggvaren och pochera fileerna i vinet, ca 4 minuter. 300 g piggvar med ben/portion. 300 g piggvar med ben/portion 1 flaska oekat vitt vin 3 bananschalottenlökar 1 kruka timjan 8 dl grädde 2 gurkor 2 krukor körvel salt maizenaredning 100 g smör
Pochera fisk

Pochera fisk

Sjötunga, lax, mindre piggvar och fiskfilé och skivor av fisk passar bra att pochera. Hela fiskar (runt 1½ kg) kokas lättast i ugnen
Koka fisk i ugn

Koka fisk i ugn

Sjötunga, lax, mindre piggvar och fiskfilé och skivor av fisk passar bra att pochera. Hela fiskar (runt 1½ kg) kokas lättast i ugnen

Avsmakningsmeny på Frantzén/Lindeberg

Piggvarpocherad till 42 grader med stekt spindelkrabba, Sorranabönor stuvade i rostad rödpaprikacréme serveras med syrlig mandelgrädde, chorizofett, persiljeskott & stekt Lardo di Colonnata

Fyra nyanser av brunt, på sveriges enda Tvåstjärniga!

Helt perfekt stekt piggvar, gäddfärsen var också jättebra. Jag och mina två föredetta kollegor insåg att vi var lediga en eftermiddag alla tre, och bestämde oss för att göra någonting vi länge pratat om, att besöka Edsbacka Krog, Sveriges enda Restaurang med två stjärnor i Guide Michelin

Mormor 75 år, Edsbacka Wärdshus

PocheradPiggvar med färska Smögenräkor, hollandaise smaksatt med blodgrape & pommes landaise. I söndags firade vi min älskade mormor som fyllt 75 år