) och pocherade ägg. Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
I fiskdisken på lokala ICA fanns egentligen inget som väckte några idéer hos mig, och jag var ärligt talat inte så entusiastisk över att släpa hem en bit laxfilé
Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor med pocherade ägg, spenat, lax och hollandaisesås. Det var första gången som jag pocherade ägg och jag måste erkänna att särskilt fina blev de inte, men de smakade bra i alla fall
Bred örtfärskosten på brödskivorna och lägg på lax, sparris och ägg. 4 skivor surdegsbröd1 ½ dl örter, t ex dill, gräslök, persilja200 g cream cheese (färskost)12 gröna sparris1 liter vatten1 msk ättiksprit (12%)4 ägg200 g kallrökt laxkryddgrönt, t ex krasse, skott, örtersalt och svartpeppar
Täcket som läggs över laxen gör du av råriven sötpotatis, crème fraiche, persilja och kryddor. Vi använde bitar av filéer för det var vad vi hade i vår frys, naturligtvis går det bra att täcka en hel laxsida också