Pocherad lax recept

Pocherade ägg med lax och citronsås

Pocherade ägg med lax och citronsås

Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. 200 g skivad kallrökt lax. Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull
Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg

Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg

Bred örtfärskosten på brödskivorna och lägg på lax, sparris och ägg. 4 skivor surdegsbröd1 ½ dl örter, t ex dill, gräslök, persilja200 g cream cheese (färskost)12 gröna sparris1 liter vatten1 msk ättiksprit (12%)4 ägg200 g kallrökt laxkryddgrönt, t ex krasse, skott, örtersalt och svartpeppar
Ugnsbakad lax med sötpotatistäcke och persiljerisotto

Ugnsbakad lax med sötpotatistäcke och persiljerisotto

Täcket som läggs över laxen gör du av råriven sötpotatis, crème fraiche, persilja och kryddor. Vi använde bitar av filéer för det var vad vi hade i vår frys, naturligtvis går det bra att täcka en hel laxsida också
Pochera fisk

Pochera fisk

Den kan också skäras i tjocka skivor eller filéer (t ex lax) och sjudas i buljong eller i spad smaksatt med t ex vitt vin
Pocherad fisk med örtsås och potatis

Pocherad fisk med örtsås och potatis

sej eller lax). Börja med att koka potatisen. Häll 2,5 dl vatten i en kastrull med buljong och koka upp. Sänk värmen och lägg i fisken
Pocherad laxsida med sås

Pocherad laxsida med sås

Häll den pressade citronsaften över laxen. Lägg sedan laxsidan i en ugnssäker form. Häll den kokande fonden över laxen