Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med kardemumma, vatten och socker. Koka upp försiktigt och sjud ungefär 10 minuter under lock tills det tjocknat till kompott
bondkakor. Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Forma degen till 2 tjocka rullar. Svep in rullarna i plast och lägg dem i kylskåp eller frys för att kallna
1 BURKNÖDVÄNDIGHETER5 små svenska syrliga äpplen2 stora plommon (röda eller blå)½ msk vatten3 msk strösocker1 msk hemmavaniljsocker1 liten bit ingefära½ kanelstångca 20 st kardemummakärnor1 msk calvadosGÖR SÅ HÄR Skala och tärna äpplena grovt
Den här gången blev det Plommonkompott och Grädde. Kycklinggryta med Bacon och Rosépeppar Efter en lång promenad vid ett upproriskt Medelhav, var det skönt att ha lite kycklingrester att ta hand om till lunch