Pärlsocker. Plommonkaka med kolatouch (en springform). Strö över pärlsocker. Pärlsocker. Hej hej. Många träd börjar digna av plommon just nu, det är en härlig fruktperiod vi går till mötes
pärlsocker. (Glutenfri) Plommonkaka med ingefära. ingredienserna till plommonkakan. Jag har nu många plommon som är så mjuka att de kommer att bli dåliga om de inte äts upp snart, så därför bakar jag en kaka av dem
Blanda hackad mandel, pärlsocker och kanel och strö över plommonen. 2½ dl mandelmjöl2½ dl rårismjöl2½ dl durramjöl2 dl ljust rårörssocker2 msk vaniljsocker1 msk bakpulver4 finrivna bittermandlar6 stora ägg à ca 70 g125 g smält smör, LF eller vanligt - alternativt mjölkfritt margarinca 600 - 700 g urkärnade plommon - obs vägde när jag kärnat ur plommonen1 dl fint hackad, oskalad mandel - eller färdiga mandelspån2 msk pärlsocker½ msk malen kanelSmält smör/margarin och låt det svalna. 2 msk pärlsocker
Strö pärlsocker som en tunn driva över plommonen och täck sockret med tunna skivor smör. Det har sedan använts av hela familjen, som kallar den plommonkakan vad vi än lägger i den
Strö över pärlsocker och hackad mandel och hyvla slutligen över smöret. Pärlsocker. 2 Ägg3dl Strösocker2½dl Vetemjöl1tsk Bakpulver1tsk Vaniljsocker7-8 Plommon (som delas och kärnas ur)ca50g SmörPärlsockerFlagad mandelVispa ägg och socker