Först ut blir en ljuvlig och höstig plommonkaka, färgad med en riven rödbeta till en ljuvlig rosa ton, smaksatt med vallmo i smeten och ovanpå ett strössel av hackade hasselnötter, mortlad kardemumma, kanel och socker
(Glutenfri) Plommonkaka med ingefära. ingredienserna till plommonkakan. 2 tsk kanel. 2 tsk kanel. Jag har nu många plommon som är så mjuka att de kommer att bli dåliga om de inte äts upp snart, så därför bakar jag en kaka av dem
2 kanelstänger1 vaniljstång3 msk potatismjöl + 1 dl vatten ytterligare(2 msk madeira)Lägg plommon, vatten, socker, kanelstänger och en snittad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. 2 kanelstänger
Blanda hackad mandel, pärlsocker och kanel och strö över plommonen. ½ msk malen kanel. 2½ dl mandelmjöl2½ dl rårismjöl2½ dl durramjöl2 dl ljust rårörssocker2 msk vaniljsocker1 msk bakpulver4 finrivna bittermandlar6 stora ägg à ca 70 g125 g smält smör, LF eller vanligt - alternativt mjölkfritt margarinca 600 - 700 g urkärnade plommon - obs vägde när jag kärnat ur plommonen1 dl fint hackad, oskalad mandel - eller färdiga mandelspån2 msk pärlsocker½ msk malen kanelSmält smör/margarin och låt det svalna
Efteråt blev det Plommonkaka med vispgrädde. Vänd 3 dl urkärnade, tärnade plommon (skinnet kan vara kvar) i kanel och farinsocker och strö över smeten tillsammans med 1 dl hackade mandlar
När jag var hemma hos mina föräldrar förra helgen så fick jag med mig en påse plommon och ville prova att göra en saftig plommonkaka med en touch av kanel