Plommonkaka gula recept

Plommonkaka

Plommonkaka

Den söta lilla gula blomman som jag dekorerade kakan med är kryddtagetes och är en ny bekantskap för mig
Fläskfilé och kantareller i sås

Fläskfilé och kantareller i sås

2 liter rensad svamp (helst gula kantareller). 2 liter rensad svamp (helst gula kantareller). Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller
Clafoutis

Clafoutis

Dela plommonen i kvartar och ta bort kärnorna (jag hade 4 gula och 4 röda plommon). 175 grader ca 45 min beroende på ugn
Plommonkaka med vaniljsås

Plommonkaka med vaniljsås

Gula plommon efter smak. Ugn 175 grader. Mortla saffran och socker. Vispa det och smöret poröst. Tillsätt ett ägg i taget
Solgul plommonkaka

Solgul plommonkaka

6 gula eller röda plommon. Ugn 175º. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt saffran. Flytande saffran rör man ner direkt i smeten

Plommonkaka med vaniljsås

gula plommon. Mortla saffran och socker. Vispa det och smöret poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör i crème fraiche

Plommonkaka med maräng

1.  Vispa gulor, det hela ägget och socker pösigt. Tillsätt fettet. 2.  Rör ner mjölet blandat med bakpulver

Plommonkaka med maräng

Vispa gulor, det hela ägget och socker pösigt. Tillsätt fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter