Plommonchutney recept

27 Spara
Plommonmarmelad # 2

Plommonmarmelad # 2

Man kan även göra god god plommonchutney. När det är dags för sockret kör man även i 4-5 msk salt, 1/2 kg skalad och grovt hackad röd lök, skalade och hackade klyftor av 1 hel stor vitlök, 3 dl balsamvinäger, 1/2 dl gula senapsfrön, 2 msk hel koriander och slutligen 1 tsk chilipulver. 1/2 dl gula senapsfrön
52 Spara
Plommonchutney…

Plommonchutney…

Recept plommonchutney som jag gjorde den. De celler som frukterna och de andra ingredienserna bestod av hade för länge sedan kollapsat då de utsattes för den värme som alstrades av spisen
10 Spara
Plommonchutney

Plommonchutney

Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
0 Spara
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk)
0 Spara
TomatoExplosion

TomatoExplosion

Idag hade jag plommonchutney istället för mango chutney (undra varför. Idag blev det verkligen tomat explosion här i köket -bildligt, inte bokstavligt som tur är
9 Spara
Chutney

Chutney

I helgen gjorde jag chutney på röda krusbär och omogna plommon. Plommonchutney har jag gjort tidigare här på bloggen men eftersom jag hade fått en hel drös med mogna röda krusbär av fina mamma bestämde jag mig för att de söta krusbären skulle passa fint ihop med syrlig plommonkart
1 Spara
Pop burgers

Pop burgers

Hamburgare i mindre format. Ingredienser 15 miniburgare. Dela degen i 20 bitar (det blir alltså fem fler bröd än burgare) och forma dem till runda bullar. Forma färsen till 15 små burgare
1 Spara
Chutney- igen

Chutney- igen

Jag har gjort ännu en chutney denna gången bara en vanlig finfördelad plommonchutney. Så nu gjorde jag en vanlig, med samma användningsområden som mango chutney
2 Spara

Plommonchutney

1.  Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. 2.  Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
2 Spara

Leilas plommonchutney

Tvätta, kärna ur och tärna plommonen. Lägg dem i en kastrull och blanda med resten av ingredienserna. Koka utan lock i cirka 30 minuter tills plommonen är mjuka
1 Spara

Plommonchutney

Skölj och dela plommonen, ta ur kärnorna. Skala lök och äpplen och mixa allt till mos. Blanda moset med övriga ingredienser utom konserveringsmedlet i en kastrull
0 Spara

Plommonchutney

Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter
0 Spara

Veckans planering

Plommonchutney och sallad till. Söndag = planering för resten av veckan. Alla recept kan ni tyvärr inte få för dom är ju inte klara
Sökförslag och sidor