Plommonchutney recept

9 Spara
Plommonchutney

Plommonchutney

balsamvinäger. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
0 Spara
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Skala vitlök och ingefära och riv eller hacka dem fint. Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk)
27 Spara
Plommonmarmelad # 2

Plommonmarmelad # 2

Man kan även göra god god plommonchutney. När det är dags för sockret kör man även i 4-5 msk salt, 1/2 kg skalad och grovt hackad röd lök, skalade och hackade klyftor av 1 hel stor vitlök, 3 dl balsamvinäger, 1/2 dl gula senapsfrön, 2 msk hel koriander och slutligen 1 tsk chilipulver. 1/2 dl gula senapsfrön
4 Spara
Päron- och plommonchutney

Päron- och plommonchutney

Gör så här. Kärna ur och tärna päronen. Hacka lök, vitlök, plommon, chili och den syltade ingefäran. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills du får en ”syltig” konsistens
1 Spara
Pop burgers

Pop burgers

Plommonchutney. Blanda färsen med timjan, pressad vitlök, äggulor och vatten. Gör plommonchutneyn. Servera hamburgarna i bröden tillsammans med plommonchutney, tomat, rödlök, gurka och avokadomajonnäs
0 Spara
TomatoExplosion

TomatoExplosion

Idag hade jag plommonchutney istället för mango chutney (undra varför. Idag blev det verkligen tomat explosion här i köket -bildligt, inte bokstavligt som tur är
0 Spara
Smakkamrater: Plommon

Smakkamrater: Plommon

anis, anka, apelsinskal, calvados, cashewnötter, choklad, feta, fiskssås,fänkål, fänkålsfrö, galangal, getost, gris, hing, ingefära, kalonji, kanel, kardemumma, korianderblad, korianderfrö, kyckling, kryddnejlika, lakrits, lamm, madeira, mandel, miso (mörk och ljus), muscovadosocker, nötkött, palsternacka, portvin, rosmarin, röd chili, rödkål, sesam, sichuanpeppar, soja, stjärnanis, torkade räkor, vanilj, valnötter, viltd fågel, vinäger, vitlök
4 Spara
Päron- och plommonchutney

Päron- och plommonchutney

Gör så här. Kärna ur och tärna päronen. Hacka lök, vitlök, plommon, chili och den syltade ingefäran. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills du får en ”syltig” konsistens
2 Spara

Plommonchutney

1.  Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. 2.  Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
1 Spara

Plommonchutney

Skölj och dela plommonen, ta ur kärnorna. Skala lök och äpplen och mixa allt till mos. Blanda moset med övriga ingredienser utom konserveringsmedlet i en kastrull
0 Spara

Plommonchutney

Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter
Sökförslag och sidor