rödlökar. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
2 st rödlök. Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
FW och M var rörande eniga om att vår plommonchutney satt som en sportkepa till kalopsen medan jag höjde det mer traditionella med inlagda rödbetor till skyarna
Funderade på vad en bör göra med alla plommon och fick tips om plommonchutney av en vän. 2 rödlökar (schalottenlök hade jag). 2 rödlökar (schalottenlök hade jag)
½ rödlök. Chutney. Kärna ur och dela plommonen i bitar. Hacka lök och vitlök. Sjud allt i en kastrull med vatten, socker, vinäger och kryddor ca 20 minuter