Plommonchutney lök recept

Plommonchutney med tomat och lök

Plommonchutney med tomat och lök

Nu ska du få recept på en härlig plommonchutney, en finfin blandning att servera till fläskkött, lite kyckling eller annat
Plommonchutney med ingefära och citron

Plommonchutney med ingefära och citron

Skala och pressa vitlöken. Hacka löken fint. 2 stora vitlöksklyftor. 1 gul lök. Skär plommonen i kvartar. Riv skalet av citronen och pressa ut saften
Plommonchutney med balsamvinäger

Plommonchutney med balsamvinäger

Skär löken och äpplet i mindre bitar. 1 rödlök. Skär plommon i kvartar. Skär "slantar" av chilin och låt kärnorna vara kvar
Plommonchutney…

Plommonchutney…

Lök och vitlök skalades och hackades grovt innan de lades åt sidan. Recept plommonchutney som jag gjorde den
Plommonchutney

Plommonchutney

1/2 kg lök röd eller gul. 1 hel vitlök (skala klyftorna). Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet
Plommonchutney

Plommonchutney

2 st lökar, gula små finhackade. 2 st vitlöksklyftor, finhackade. 1 msk Bong Touch of Taste Schalottenlökfond
Plommonchutney

Plommonchutney

rödlökar. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Hacka löken fint. Skala vitlök och ingefära och riv eller hacka dem fint. Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk). 1 liten rödlök
Plommonchutney

Plommonchutney

Så det blev tyvärr inga kvar till att lägga lite fint bredvid burken, det fick bli vitlök istället. Häromdan fick jag för mig att jag skulle prova att göra plommonchutney
Plommonchutney

Plommonchutney

Skala och skiva lök och vitlök. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
Plommonchutney med ingefära och citron

Plommonchutney med ingefära och citron

Skala och pressa vitlöken. Hacka löken fint. 12 stora vitlöksklyftor. 11 gul lök. 1700 g plommon(vikt utan kärnor) 1 citron 1 bit ingefära (stor som en stor tumme) 2 stora vitlöksklyftor 1 gul lök 1 dl brun farin 1 dl äppelcider vinägerSkär plommonen i kvartar
Plommonchutney

Plommonchutney

1 l 1 kg halverade, urkärnade plommon 2 skalade, hackade gula lökar 2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor 1 urkärnad, finstrimlad röd chili 2 1/2 dl råsocker 1 dl vatten 1/2 dl vitvinsvinäger 1 kanelstång 1/2 - 3/4 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Kryddig plommonchutney

Kryddig plommonchutney

Skala och skär lökarna i bitar. 2 st rödlökar. Kärna ur plommonen. Dela, kärna ur äpplena och dela i bitar
Plommonchutney

Plommonchutney

Skala och finhacka gul lök, vitlök och ingefära. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili utan att det tar färg
Revbensspjäll med apelsin- och plommonchutney

Revbensspjäll med apelsin- och plommonchutney

lök. Koka katrinplommon, hackad lök och vitlök, vinäger, vatten, apelsinjuice, socker, apelsinskal, ingefära och kanelstång ca 15 min utan lock. 2 schalottenlökar. 1 vitlöksklyfta. 8 schalottenlökar
Plommonmarmelad # 2

Plommonmarmelad # 2

Man kan även göra god god plommonchutney. När det är dags för sockret kör man även i 4-5 msk salt, 1/2 kg skalad och grovt hackad röd lök, skalade och hackade klyftor av 1 hel stor vitlök, 3 dl balsamvinäger, 1/2 dl gula senapsfrön, 2 msk hel koriander och slutligen 1 tsk chilipulver
50 tips på tillbehör till grillat!

50 tips på tillbehör till grillat!

Plommonchutney från Ekenäs. Svart trumpetsvamp, parmesan, persilja, vitlök och färsk pasta. ex linguini Svart trumpetsvamp Smör 1 vitlök 1 schalottenlök 1 knippe bladpersilja grovhackad Salt Svartp. 750g plommon 350g gul lök 125g russin 250g råsocker 1/2 msk finhackad chili 2 msk gula senapsfrön 3 dl äppelcidervinäger 1 kanelstå. 350g gul lök
Klassisk curry med kyckling

Klassisk curry med kyckling

Smaka upp såsen med paprikapulver, spad från ananas och eventuellt plommonchutney eller mangochutney