Recept plommonchutney som jag gjorde den. Chutneynerven började direkt spela sina monotona sånger då dessa kom innanför dörren, dock behövde de mogna ett tag så de lades luftigt en vecka i ett durkslag
Förvara chutneyn kallt. Dela, kärna ur och skär plommon i midre bitar. Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev
Kotten traskade in med en liten burk plommonchutney som jag sedan dess suktat efter. Jag tänker en seitanstek i ugnen, kokt potatis, brunsås och denna chutney
Löken skars i grova klyftor, vitlöken krossades obarmhärtigt med en relativt klen mansliknande näve och soja blandades med chutney till en marinadliknande historia
Idag hade jag plommonchutney istället för mango chutney (undra varför. 1 gul lök2 msk olivolja2 vitlöksklyftor400 g krossade/passerade tomater1 grönsaksbuljontärning2 msk tomatpuré3 msk mango chutney (jag använder bombay club)1 tsk torkad oregano1 tsk torkad basilikaEv
Eller varför inte göra på plommon, söt plommonchutney med syrliga äpplen i. Är man mer sugen på det kryddiga hållet tycker jag ni genast ska göra mango chutney det är så gottoch enkelt att göra själv