Blanda mjölet, resterande socker, bakpulver, mjölk, vaniljsocker och lite salt. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 1 liter skivade plommon. 2 tsk vaniljsocker
Smält socker, citron och vaniljsocker i en het panna. Karamelliserade ljumma plommon med ett täcke av crunchigt mandelsmul och så en klick grädde på toppen
Plommon, aprikoser och nektarinerVit chokladSocker (1-2 dl,eller efter smak)Vaniljsocker (1-2 tsk)Skiva frukten,lägg ner den i en ugnsäker form och strö över socker och vaniljsocker. Vaniljsocker (1-2 tsk)
Byter man ut frukten, exempelvis som här mot plommon, blir den tekniskt sett en flaugnarde. Eftersom plommonen frigör mer vätska under gräddningen låter jag också de halverade frukterna dra en stund i lite florsocker, som hjälper till att suga upp saften
En mindre del till en plommonkaka. I augusti månad plockade jag 10 liter gula plommon hos min chef. 1 kilo urkärnade plommon. 1 tsk vaniljpulver (äkta torkad vanilj, inte vaniljsocker). 1 kilo urkärnade plommon. 1 tsk vaniljpulver (äkta torkad vanilj, inte vaniljsocker)