Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Häll portvin på plommon och russin, precis så att det täcker. Låt plommon och russin rinna av och fördela sedan frukterna i smeten
krossade valnötter. mogna plommon. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Dela plommon och nötter i halvor. ½ dl valnötter. 10 katrinplommon. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklinglårfilé 750 g potatis 250 g steklök 2 morötter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 1 msk vetemjöl 1 dl vatten 1 dl vitt vin 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 tärning hönsbuljong 1 tsk torkad timjan 10 katrinplommon ½ dl valnötter färsk timjan
Plommon och explosionen de träden bjöd på avhandlade vi när vi lagade till en smarrig plommonmarmelad, och idag är turen kommen till en annan rund frukt - nämligen äpplen
Vilken tur då att vi faktiskt PÅ ETT UNGEFÄR minns hur vi lagade denna Lins- och Nöt (the right nut)-Bolognesen med rött vin, plommon och hör och häpna, Krusbär