färsk timjan. Fick minsann springa till svärmors trädgård för att plocka plommon innan jag skulle servera dessa till frukost när jobbarkompisarna skulle komma på besök
Kärna ur o dela plommonen och tillsätt till grytan. Jag älskar att tillsätta en massa grönsaker/rotsaker och den här gången hade jag färska plommon också men de blev lite väl mjuka och förhöjde nog inte smaken nå
Plommonkaka med mandel, citron och timjan. Hade några överblivna plommon kvar som inte hamnat i syltburkarna och eftersom jag har så svårt att kasta bort goda ting bestämde jag mig för att baka en plommonkaka
Det är dags att skörda plommonen, förutsatt att du har ett träd i närheten alltså. I originalreceptet är det katrinplommon i grytan men vanliga plommon blir precis lika gott
Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet. Häll sedan i allt utom koriandern, timjan, cayennepeppar och det ev chilipulvret och låt det sedan småkoka igen utan lock i ca 30 min, skumma efter hand bort det vita skummet och rör lite då och då. 1 1/2 kg plommon. 2 msk citrontimjan blad eller vanlig timjan