Hetta upp smöret i en stekpanna. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Blanda i plommonklyftorna och stek ca 2 min. 8 st plommon. 2 msk Arla® Svenskt Smör
Smält smöret i en kastrull och häll i en kakform. Häll smeten i kakformen ovanpå smöret. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 1 liter skivade plommon. 50 g smör
Blanda smör och socker. inkokta plommon. Smör. Lägg i plommonen med skal, dra av kastrullen från värmen. Lägg ett lock på plommonen och se till att de är helt täckta av lagen
Lägg en liten klick smör på varje plommon, strö över råsocker och ställ in högt upp i ugnen. Smör. Tvätta plommonen och skär ett kryss på toppen med en vass kniv, så djupt att du nuddar kärnan
Kärna ur och klyfta plommonen/päronen, och fräs dem ett par minuter i en stekpanna med smör. Tillsätt honung och limesaft och koka ihop ett par minuter tills plommonen/päronen börjar mjukna
Stek brödbitarna frasiga i smör tills de får krutongkaraktär. Sallad med gula plommon, avokado, tomat och mozzarellaAnpassa mängden av ingredienserna utifrån antal portioner och det du gillar bäst
8 lådor 5 kg fläskkarré i bit 2 påsar fryst tinad hackad lök (à 450 g) 100 g smör 2 1/2 msk salt 750 g katrinplommon 16 lagerblad 1/2 msk vitpepparkorn 0,8 msk kryddpepparkorn 1 flaska konc kalvfond (à 180 ml) 1 1/2 dl äppelcidervinäger 2 1/2 l vatten 1 kg röda äpplen 1 1/2 l vispgrädde 3 msk kinesisk soja Till servering ev kokt potatis ev rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 4 port ris 1 rödlök 1 msk smör eller margarin 4 skivor benfria fläskkotletter 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 10 urkärnade plommon 2 lagerblad 2 tsk kinesisk soja 1 gurka Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken