Havregrynsgröt är väldigt gott och mättande att äta till frukost men det behövs det lilla extra för att havregrynsgröt ska gå att äta, jag provade med persika, plommon och vindruvor som gav den sötma som jag saknade i gröten
Egentligen gillar jag frukter som plommon och persikor precis som de är men den här tiden på året smakar de inte specielllt mycket och då passar det fint att ugsnbaka dem för att locka fram smakerna
3 st persikor, nektariner eller plommon. 3 st persikor, nektariner eller plommon. Innan vi går in på dagens recept måste jag bara tipsa om Sébastien Boudets sommarprogram i P1
Lägg plommonen med den sockerlag som bildats i en kransform. DAGENS RECEPT 14-09-30PLOMMON I GELÉRANDPlommon är härligt i olika efterrätter. 1 form500 g gula eller rödgula plommon1 - 2 msk socker8 blad gelatin5 dl äppeljuiceCrème. 2 äggulor2 msk socker2½ dl vispgrädde1 dl riven blockchokladSkölj plommonen, dela och kärna ur dem. Låt plommonen dra med sockret ca 30 minuter
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Kavla ut smördegen något, använd lite mjöl om den vill fastna. 3. Lägg på mandelmassa och strö på kardemumma, spara en kant runt om
Avokado, bananer, kiwi, mango, nektariner, päron, plommon och tomater bör till exempel förvaras på en annan plats än dina äpplen, broccoli, morötter, bladgrönsaker och vattenmelon
Plommon, persikor, fikon & honungsmelon. Hej på er. Jag tror bestämt jag har fått en ny favorit dryck. Iskaffe – Det svalkar, ger en liten kick & smakar riktigt gott
Äpplena kan förstås bytas ut mot annan frukt som päron, plommon, persikor eller rabarber. I förrgår fick ni ju tips på en god och nyttig frukostsmoothie gjord på hemmagjord kokosmjölk, och idag tänkte jag bjuda er på en enkel och lättgjord äppelefterrätt där kokosraspet som blev över kom till användning