Ett kryddigt vin med fatkaraktär, inslag av kakao, plommon, kaffe, örter, nypon och valnötter. Det skulle bli oxfilé på grillen och till det en hemlagad bea
Fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av kaffe, choklad, korinter, plommon, vanilj och kokos. Kvällens goda innan maten blev gubbröra på ett gott örtknäcke och ett glas Efes öl
Börja med att marinera plommonen i ölet i ca en timme. För att få lite klass på det hela är vilt ett perfekt alternativ och i kombination med en fin öl har man ett smakfullt alternativ till den klassiska oxfilén med rödvinssås
Klassiska toner av druvan Cabernet Sauvignon såsom svarta vinbär och mörka plommon samsas med en stor fruktighet utan att det för den skull blir syltigt
Jag testade ett nytt vin, Stellenbosch – ett fruktig, nyanserad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, kaffe, kakao och örter
Möjligen att det även denna gång var likörvarning, mer åt svartvinbärshållet denna gång, tillsammans med aningen jästa björnbär, plommon och övermogna jordgubbar men ändå balanserat med en pigg örtighet
Alkoholeldigt och lite fruktsött med tydliga inslag av russin, plommon, choklad, körsbär och örter. Visade sig vara riktigt gott till smördegsinbakad oxfilé
Beräkna ca 100 gram mört kött per person, jag använde rostasfilé som är billigare än oxfilé. Ett australiensiskt vin som också är fylligt med fatkaraktär och smaker av svarta vinbär och plommon, 99 kronor, Artnr 6830. ca 100 gram mört kött per person, jag använde rostasfilé som är billigare än oxfilé