Plommon oxfilé recept

Pasta med oxfilé, svamp och grädde

Pasta med oxfilé, svamp och grädde

Smaken är nyanserad, kryddig, lite stram med rostad fatkaraktär med inslag av körsbär, örter, plommon, tobak och kakao
Gubbröra och oxfilé

Gubbröra och oxfilé

Fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av kaffe, choklad, korinter, plommon, vanilj och kokos. Kvällens goda innan maten blev gubbröra på ett gott örtknäcke och ett glas Efes öl
Viltversion av ölgryta till nyår

Viltversion av ölgryta till nyår

Börja med att marinera plommonen i ölet i ca en timme. För att få lite klass på det hela är vilt ett perfekt alternativ och i kombination med en fin öl har man ett smakfullt alternativ till den klassiska oxfilén med rödvinssås

Grillat är bäst!!

Jag använde nÃ¥gra röda baby plommon tomater, nÃ¥gra baby gula tomater, lite sugarsnaps, en liten bit gurka och blandad salladsmix – toscana mix
Bildbomb: Middag med vänner

Bildbomb: Middag med vänner

Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, plommon, örter, lakrits och choklad. Marinerad oxfilé som legat sen dagen innan

Nyårsafton

Jag testade ett nytt vin, Stellenbosch – ett fruktig, nyanserad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, kaffe, kakao och örter
Lansering: Chill Out Dark & Elegant

Lansering: Chill Out Dark & Elegant

Det ger ett generöst fruktigt, smakrikt och balanserat vin med karaktär av svarta vinbär, plommon, viol, örter, mörk choklad och fat
Bolla Le Poiane Amarone 2011

Bolla Le Poiane Amarone 2011

Alkoholeldigt och lite fruktsött med tydliga inslag av russin, plommon, choklad, körsbär och örter. Visade sig vara riktigt gott till smördegsinbakad oxfilé

Vintips

Om vinet sedan smakar plommon, läder eller vad tusan de nu säger spelar mindre roll. I fredags åt vi oxfilé med ungstekt potatis och bearneisås

Entrecôte med rostat vitlökssmör

Mustigt, med mycket frukt, doft och fyllighet passar det med sina noter av plommon, örter och fat väldigt bra till just en bit stekt kött

Pasta med biff i tryfflig sås

Beräkna ca 100 gram mört kött per person, jag använde rostasfilé som är billigare än oxfilé. Ett australiensiskt vin som också är fylligt med fatkaraktär och smaker av svarta vinbär och plommon, 99 kronor, Artnr 6830. ca 100 gram mört kött per person, jag använde rostasfilé som är billigare än oxfilé